Rava chilla – clătite din griș cu specific indian

clatite indiene

Rava chilla reprezintă un fel de clătite indiene din griș, foarte aromate, care se servesc în special la micul dejun, dar pot fi servite și ca și gustare. Acestea sunt foarte ușor de pregătit, iar dacă îți plac gusturile orientale, aceasta este o rețetă perfectă pentru tine.

Ingrediente:

  • 160 g de griș (se poate înlocui și cu făină de grâu);
  • 40 g de ceapă tocată fin;
  • 1-2 ardei verzi iuți (în funcție de cât de picante doriți să fie);
  • o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt tocat;
  • 2-3 linguri de frunze de coriandru proaspăt tocate;
  • un sfert de linguriță de semințe de chimen;
  • un vârf de cuțit de semințe de chili roșu;
  • un vârf de cuțit de pulbere de turmenic;
  • 1 ¼ căni de apă;
  • sare după gust
  • puțin ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se pune grișul într-un bol încăpător, se adaugă o cană de apă (celălalt sfert îl păstrăm pe mai târziu) și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe după care se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute.

După ce au trecut cele 30 de minute putem observa că grișul a absorbit o parte din apă și a devenit foarte moale. Acum se adaugă și celelalte ingrediente pregătite, mai puțin uleiul și sfertul de cană de apă. Omogenizăm întreaga compoziție, adăugăm și apa rămasă, apoi amestecăm din nou. Aluatul trebuie să o consistență mai groasă.

Într-o tigaie de clătite, puneți câteva picături de ulei, după care lăsați tigaia la încins la foc mic. Luați un polonic din aluatul rezultat și adăugați-l în tigaia încinsă (atenție! Focul trebuie să fie mic pentru a reuși să uniformizați aluatul, fără să-l coaceți instant).

Clătitele se prăjesc pe ambele părți până devin aurii (ceapa din compoziție trebuie să fie și ea gătită). Se servesc calde cu sos la alegere: sos de roșii, ketchup, sos pesto.

Dă o aromă orientală micul tău dejun cu această rețetă inedită de clătite indiene din griș și asigură-te ai tot timpul un mic dejun variat și consistent. Poftă bună!

Comentarii