Tartă cu smochine

O tartă cremoasă, aromată, pentru weekend-uri liniştite, la umbra pomilor!

Ingrediente blat:

200 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 ou
70 g zahăr

Ingrediente cremă de brânză:

300 g brânză proaspătă de vaci

2 ouă

80 g zahăr

esenţă de vanilie sau seminţele de la o păstaie de vanilie

10-12 smochine coapte

Preparare:

Puneţi făina împreună cu restul ingredientelor într-un castron şi nu uitaţi că untul trebuie să fie rece şi tăiat cubuleţe. Frământaţi aluatul şi nu mai adăugaţi făină în plus faţă de reţetă. După ce aţi frământat aluatul, formaţi o bilă din el şi daţi-l la rece pentru aproximativ 2 ore (în frigider). Dacă vreţi ca treaba să meargă mai repede, puneţi-l la congelator şi va fi gata în aproximativ 15-20 de minute.

După ce a stat suficient la frigider îl scoateţi, îl întindeţi cu sucitorul şi îl aşezaţi în forma de tartă. Înţepaţi aluatul cu furculiţa şi pregătiţi crema de brânză. Turnaţi peste aluat crema de brânză şi deasupra aşezaţi jumătăţi de smochină.

Daţi la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Tarta se serveşte rece, cu frişcă sau îngheţată!

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here