Tostada mexicană pentru mic dejun

Mexicul are o cultură specifică și este cunoscut în lumea întreagă pentru gastronomia incredibil de delicioasă. Sărbătorim arta culinară mexicană astăzi, dacă tot e Ziua Independenței Mexicului. Rețeta asta de tostada (tortilla prăjită) are ingredientele stabilite pentru 4 porții. Dacă vrei să faci mai puțin, împarte totul la 4 pentru a afla cantitatea necesară unei porții.

Ingrediente:

4 tortillas de porumb
230 ml ulei
420 g fasole boabe „reprăjită” (este un preparat asemănător fasolei bătută)
2 avocado
40 g ceapă roșie tocată
1 lingură zeamă de lămâie
50 g cașcaval cheddar răzuit
2 linguri de unt
4 ouă
125 g salsa mexican

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, pune uleiul la încins la un foc mediu spre mare. Când e încins, pune pe rând foile de tortilla și prăjește-le până devin crocante, având grijă să întorci tortilla pe fiecare parte să se prăjească uniform. Plasează-le apoi pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. Între timp, încălzește preparatul din fasole. Curăță fructele de avocado și pune miezul într-un bol, apoi fă-le piure împreună cu zeama de lămâie, ceapa roșie mărunțită și puțină sare.

Într-o tigaie mică, topește puțin unt. Prăjește un ou până ajunge la consistența dorită de tine (unora le plac ouăle în care gălbenușul curge, altora cele în care gălbenușul e întărit complet). Repetă acțiunea pentru toate ouăle.

Ca să asamblezi tostada, pune o tortilla prăjită pe o farfurie, întinde fasolea bătută, presară cașcavalul ras, apoi adaugă amestecul de avocado. Pune un ou peste avocado și o lingură de salsa mexicană.

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here