Acer lansează un calculator desktop care poate fi construit de utilizator

Compania taiwaneză IT Acer a anunțat lansarea unui PC care poate fi personalizat, fiind construit cu cuburi, în ideea cuburilor Lego. Desktopul poartă numele Revo Build și constă în cubul principal și diverse cuburi care pot fi adăugate, pentru a satisface nevoile utilizatorului.

Dezvăluirea noului PC a fost făcută în cadrul festivalului IFA 2015, care are loc în Berlin între 4 și 9 septembrie. Dezvoltatorul spune că Revo Build va avea un modul de bază, care va funcționa pe un procesor Intel Celeron sau Pentium și că restul modulelor vor putea fi adăugate pentru a construi calculatorul perfect pentru fiecare. Reprezentanții Acer la Berlin au menționat că noul produs va fi lansat pe piața din Europa în octombrie, iar în China în decembrie și va avea un preț de pornire mai mic de 200$.

Fiecare modul funcționează și de unul singur

Modulele care pot fi adăugate calculatorului și vor fi disponibile spre vânzare odată cu lansarea includ un hard disk cu memorie de 500 Gb/1Tb, o bancă de energie pentru ca mini PC-ul să funcționeze fără să fie conectat la priză, dar și pentru a putea încărca alte device-uri mobile, un proiector, un modul audio care include un microfon, boxe și mufă pentru căști sau placă video pentru programele care solicită procesarea intensivă a imaginii (precum softurile de editare video sau jocurile video). Mai mult, aceste module pot fi folosite și în alte calculatoare compatibile sau chiar pe cont propriu.

Reprezentanții companiei Acer au menționat că mai multe module vor fi lansate ulterior, însă tot ei sunt cei care fac un apel către utilizatori pentru a primi idei de module care sunt necesare marii majorități a utilizatorilor.

Gamerii și elevii, cei mai câștigați

Gamerii vor avea mult de câștigat de pe urma lansării unui astfel de produs, având în vedere că în prezent, majoritatea dintre aceștia sunt nevoiți să desfacă carcasa unității centrale a calculatorului și să aibă de a face cu cabluri și părți tehnice. Faptul că vor avea șansa să construiască un PC ideal pentru nevoile lor fără să aibă nevoie de cunoştinţe tehnice va fi foarte benefic nu doar pentru gameri, ci și pentru elevii care pot învăța de la o vârstă mai fragedă despre fiecare parte a tehnologiei, adăugând modulele necesare în timp.

2 COMENTARII

  1. Din pacate eu nu ii vad rostul unui astfel de dispozitiv, „modulele” lor sunt doar o alta metoda de a conecta componentele, care de fapt te limiteaza in unele aspecte. Pe langa asta eu cred ca orice copil ar trebui sa se uite la un tutorial despre „cum se face” si sa isi seteze singur PC macar o data, chiar si cu riscul de a esua.

    • Cred că depinde de utilizator. Pentru unii probabil că se merită chiar pentru faptul că te limitează. Mă gândesc că sunt specificații pe care nu le folosește toată lumea 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here