Search
Generic filters
Exact matches only

A fost anunțată data lansării noului film din seria „Prometheus”

Fanii noii francize „Alien”, ce a debutat cu filmul „Prometheus” au primit, la începutul acestei săptămâni, o veste bună. Studiourile 20 Century Fox au anunțat că următorul film al acestei noi serii SF cu extratereștrii se va numi „Alien: Covenant” (Alien: Legământul) şi va avea lansarea în data de 6 octombrie 2017.

Lungmetrajul va fi al doilea opus din noua trilogie, care a debutat cu filmul „Prometheus” – un film cu o mitologie de sine stătătoare – și face legătura cu evenimentele prezentate în primul film din seria „Alien”, lansat în 1979.

De asemenea, producătorii au anunțat și faptul că regizorul Ridley Scott se pregătește să meargă în Australia pentru a găsi cele mai potrivite locuri în care să realizeze acest lungmetraj, a cărui filmări vor debuta în februarie 2016.

Ridley Scott a regizat primul film din franciza „Alien” în 1979, care a generat apoi trei continuări – „Aliens” (1986), „Alien 3” (1992) și „Alien: Renașterea” (1997) – fiecare regizată de un alt cineast. Franciza „Alien” a inspirat şi câteva spin-off-uri oarecum înrudite, precum „Alien vs. Predator”.

Filmul original „Alien” (1979) prezintă o acțiune concentrată în jurul unui echipaj al navei spațiale Nostromo, care în urma unei misiuni de cercetare a spațiului, se îndreaptă spre Pământ, moment în care primesc un semnal ciudat, de pe o planetă necunoscută. Echipajul decide că cerceteze planeta de unde a venit semnalul, însă pentru că nu au descoperit nici o formă de viață, hotărăsc să revină acasă. În drum spre Pământ aceștia realizează însă că o formă de viață extraterestră i-a însoțit. Următoarele filme ale francizei SF au ca personaj principal pe ofițerul Ellen Ripley (Sigourney Weaver) – personaj prezent și în filmul original – care se află în conflict cu o specie extraterestră ce atacă oamenii.

Primul film din noua franciză „Alien”, numit „Prometheus” a avut lansarea în cinematografe în anul 2012 și a fost prezentat ca un „prequel” – film a cărui acțiune o precede pe aceea din pelicula originală – de sine stătător, dar a generat reacții amestecate din partea criticilor, deși a fost un succes de box office. Acțiunea filmului este plasată în anul 2093 și se desfășoară în același univers cu cel al filmelor „Alien”. O echipă de astronauți ajunge pe o planetă situată la milioane de mile depărtare de Pământ și aici descoperă forme extraterestre gigantice, care inițial îi face pe membrii echipajului să creadă că acesta este locul de unde provine de fapt omenirea. Lucrurile descoperite însă aici, îi fac pe astronauți să treacă de la entuziasm la o luptă pentru supraviețuire.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *