Fotografii premiate la Sony World Photography Awards 2015, expuse la București

Pasionații de fotografie care ajung zilele acestea prin București vor putea admira o parte dintre fotografiile premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competiție de profil din lume ce reunește fotografii din diverse domenii. Acestea sunt expuse, în perioada 7 – 16 septembrie, în sala Tancred Bănăţeanu a Muzeului Ţăranului Român din București.

Expoziția, ce cuprinde în total 50 de fotografii, are loc în cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns în acest an la cea de a doua ediție. Printre fotografiile expuse se află și cea a fotografului Cosmin Bumbuţ, premiat de SWPA pentru proiectul fotografic numit „Camera intimă” şi cea a fotografului Auraş Mihaiu, câștigătorul Romania National Award cu fotografia „Alesul Oilor”.

În cadrul ediției din acest an a Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, vor avea loc aproximativ 45 de evenimente la care sunt așteptați invitați din Canada, SUA, Olanda, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Deschiderea oficială a festivalului şi a expoziţiei Sony World Photography Awards are loc luni.

Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, lucrările premiate, care pot fi văzute de astăzi la Muzeul Ţăranului Român, fiind alese din peste 173.000 de înscrieri din 171 de ţări. Pentru expoziţia de la Bucureşti am reuşit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără şi fotografiile celor doi fotografi români premiaţi. Este o expoziţie la care îi aşteptăm pe toţi iubitorii de fotografie şi care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediţia 2016„, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Câștigători ai SWPA 2015, prezentați la festival

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuţ, câștigător al premiului pentru Fotograful anului la secțiunea „Arhitectură” a Sony World Photography Awards 2015. Lucrarea sa cuprinde imagini realizate în 35 de închisori din România.

Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul «Camera intimă» au fost apreciate international, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită şi înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei şi tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimitate”, declara Cosmin Bumbuţ în luna aprilie, după câștigarea premiului.

©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro
©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

La rândul său, Auraş Mihaiu, câștigătorul Romania National Award din cadrul SWPA 2015, cu fotografia „Alesul Oilor” – ce surprinde un moment de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat – a declarat că fotografia reprezintă pentru el un stil de viață.

alesul oilor Auraş Mihaiu

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață şi job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău şi munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional, a spus Auraş Mihaiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here