Mandat de arestare pentru fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici

Prin intermediul unui mesaj postat în 24 februarie pe Facebook de către ministrul interimar de Interne Arsen Avakov, se specifică faptul că a fost emis un mandat de arestare pentru fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici, informează Mediafax.

Acuzația care i se aduce atât fostului președinte, cât și mai multor funcționari este de ”ucidere în masă” a civililor.

O anchetă penală a fost deschisă, pentru uciderea în masă a civililor, împotriva lui Ianukovici şi mai multor funcţionari. Un mandat de arestare a fost emis pe numele lor„, mai spune mesajul ministrului, citat de Mediafax.

Violențele de săptămâna trecută din Kiev au dus la moartea a aproximativ 80 de manifestanți și rănirea a câteva sute, atingând un nivel de violență fără precendent în Ucraina.

Sâmbătă, 22 februarie 2014, deputații au dispus eliberarea opozantei Iulia Timoșenko, care s-a prezentat în fața zecilor de mii de oameni din Piața Independenței din Kiev cu mesajul „Dacă cineva vă spune că s-a terminat şi că puteţi să vă întoarceţi acasă, să nu credeţi o vorbă, este necesar să terminaţi treaba„, citează Mediafax.

Tot sâmbătă, deputații l-au demis pe președintele Ianukovici și au anunțat organizarea unor alegeri prezidențiale anticipate la 25 mai.

Răspunsul fostului președinte a venit prompt. Acesta a anunțat într-o transmisie TV înregistrată la o dată și o locație necunoscută că nu are intenția să demisioneze și a acuzat o lovitură de stat. În plus, el a mai spus că nu are de gând să semneze nimic ”cu bandiții care terorizează țara”.

În prezent, locul unde se află Victor Ianukovici este necunoscut. Conform noului președinte al Parlamentului, Oleksandr Turcinov, acesta se ascunde în regiunea sa natală Donețk, în estul țării, unde are un număr important de susținători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here