Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Pământul și-ar putea descoperi noi vecini în Sistemul Solar

Problema cu Universul este mărimea acestuia și multitudinea lucrurilor de care noi nu știm absolut nimic. E adevărat că oamenii au reușit de-a lungul ultimului secol, aproape, să descopere nenumărate secrete ale Universului și să-și facă o idee despre ceea ce se află în jurul nostru, fie că vorbim despre galaxii, planete, comete sau asteroizi.

Recent, oamenii de știință au declarat că alte două planete de mărimea Terrei, sau chiar mai mari decât aceasta, s-ar putea ascunde la marginea Sistemului Solar care ne găzduiește. Aceste două planete sunt situate cu siguranță mult mai departe de Soare decât Neptun sau planeta pitică Pluto. Sunt de fapt atât de departe încât nici măcar nu pot fi văzute de pe Terra. Cel puțin nu încă.

Dovezile de existență ale celor două planete vin din obervarea unei centuri de pietre astronomice cunoscute drept ”obiecte extreme trans-Neptuniene”, scrie independent.co.uk. În timpul petrecut observând aceste obiecte, oamenii de știință au constatat că rocile care plutesc prin spațiu în zona respectivă nu se comportă normal.

De regulă, astfel de obiecte astronomice sunt distribuite în spațiu total la întâmplare, dar această centură se mișcă într-un mod care indică faptul că sunt atrase spre ceva uriaș, iar acel ceva se află dincolo de raza vizuală a telescoapelor NASA.

În opinia cercetătorului spaniol Carlos de la Fuente Marcos, care predă la Universitatea Complutense din Madrid, singura explicație plauzibilă este existența unor planete necunoscute dincolo de Neptun și Pluto. Opinia sa este susținută și de alți oameni de știință.

Neptun și Pluto sunt planetele care se află la cea mai mare distanță de Soare în Sistemul nostru Solar. Cel puțin din câte știam până acum.

Cercetarea care a urmat observării mișcării ciudate a centurii de asteroizi a fost publicată în jurnalul științific Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters, și se bazează pe efectul numit ”mecanismul Kozai”, prin care un obiect mare disturbă traiectoria unui obiect mai mic, din depărtare.

Nu ne rămâne decât să așteptăm următoarele descoperiri ale oamenilor de știință și să sperăm că Pământul își va descoperi noi vecini în curând.

Citește și despre cele 10 limbaje de programare care îți pot schimba cariera.

Barbosul

Barbosul

Bărbosul este un scriitor atipic. Îi place să se informeze despre tot ce ţine de bărbaţi, mai ales relaţia acestora cu femeile. Scrie articole care oferă idei şi sfaturi în relaţia de cuplu, dar şi informaţii picante din lumea masculină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *