Timp record de vânzare pentru albumul „1989” al cântăreței Taylor Swift

Albumul „1989” al artistei Taylor Swift a devenit „cel mai rapid vândut album” din ultimul deceniu, acesta fiind cumpărat deja în peste cinci milioane de copii în numai 36 de săptămâni de la lansare.

Lansat în urmă cu 36 de săptămâni, cel de-al 5-lea album de studio al artistei Taylor Swift, „1989”, a fost foarte aproape să doboare recordul deținut până în prezent de interpretul Usher al cărui album „Confessions” a atins pragul de cinci milioane de copii în numai 19 săptămâni, în 2004.

Albumul „1989” a detronat însă discul de debut al cântăreței Adele, „21”, care a reușit să ajungă la 5 milioane de copii vândute în 42 de săptămâni de la lansarea sa, în 2011. Până în prezent, materialul discografic al cântăreței britanice s-a vândut în 11,1 milioane de copii, potrivit Billboard.

Două recorduri într-o săptămână

Atingerea pragului de cinci milioane de copii vândute ale albumului „1989” în numai 36 de săptămâni de la lansare este cel de-al doilea record înregistrat de Taylor Swift săptămâna aceasta, după ce videoclipul piesei „Blank Space” a depășit un miliard de vizualizări pe platforma Vevo, fiind cel mai rapid material de gen care trece de această cifră.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg]

Succesul albumului „1989” se datorează, potrivit specialiștilor, celor patru single-uri „Shake It Off”, „Blank Space”, „Style” și „Bad Blood”, prezente pe acest album, dar care au beneficiat de clipuri și lansări la intervale de câteva luni fiecare, începând din august 2014. Astfel, fiecare single, promovat intens și pe platformele digitale precum Vevo și pe posturile de radio, a menținut constant albumul „1989” în atenția publicului.

Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, şi-a început cariera în 2006, odată cu albumul omonim de debut. Au urmat: „Fearless” (2008), „Speak Now” (2010), „Red” (2012) şi „1989” (2014). Fiecare dintre albumele de studio ale cântăreței s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii. Cântăreața country pop a obținut deja şapte premii Grammy, 16 American Music Awards şi 20 Billboard Music Awards.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here