logo
Search
Generic filters
Exact matches only

44 de studenți străini învăță despre limba și civilizația românească la UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează, în perioada 29 iunie-17 iulie 2015, cea de-a 44-a ediție consecutivă a Cursurilor internaționale de vară de limbă şi civilizație românească.

Evenimentul din acest an se bucură de participarea unui număr de 44 de studenți internaționali din 21 de țări, precum: Germania, Austria, SUA, Franţa, Portugalia, Grecia, Republica Cehă, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Georgia, Azerbaidjan, Vietnam, India, Republica Kirghiză, Egipt, Iran, Maroc, Algeria, Arabia Saudită şi Siria.

Cursuri, conferințe și excursii

Programul școlii de vară presupune atât cursuri propriu-zise de limba română, cât şi activități sociale şi excursii menite să familiarizeze participanții cu mediul românesc transilvănean.

Cursurile de limba română sunt susținute de către cadre didactice din cadrul Departamentului de limbă, cultură şi civilizație românească al Facultăţii de Litere, iar activitățile sociale şi excursiile sunt coordonate de către Centrul de Cooperări Internaționale al UBB.

Cursurile de limba română sunt organizate sub forma unui modul intensiv de 60 de ore (20 de ore/săptămână), fiind concepute în funcție de nivelurile de competență lingvistică corespunzătoare Cadrului european de referință pentru limbi: A1, A2-B1, B2-C1. Repartiția cursanților pe grupe de nivel se face în urma unui test de plasare care se aplică în prima zi de curs.

După încheierea testelor de plasare pe grupe şi niveluri lingvistice, fiecare participant va primi, la începutul cursurilor, câte un manual de limba română publicat de către Departamentul de limbă, cultură şi civilizație românească.

Potrivit organizatorilor, programul cursurilor internaționale de vară de limbă şi civilizație românească va include, pe lângă cursurile de limba română și conferințe pe teme de istorie şi geografie a României, film românesc, etnologie (conferințe susținute de către cadre didactice şi cercetători ai UBB), precum şi vizite la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, ateliere (de icoane pe sticlă, de gătit, de dansuri populare românești din zona Transilvaniei), excursii la Salina Turda, Cheile Turzii, Arcalia sau Maramureș.

La sfârșitul celor trei săptămâni de cursuri intensive de limbă şi civilizație românească, fiecare participant va primi un atestat academic de participare, care indică nivelul de cunoaștere al limbii române, atestat din ce în ce mai solicitat pentru activități din mediul internațional.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *