Search
Generic filters
Exact matches only

Aproape 8.000 de festivalieri au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle

Aproape 8.000 de participanți la cea de-a 4-a ediție a festivalului de muzică Electric Castle, de la Bonțida, județul Cluj, au donat pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși, potrivit Ministrului Culturii, Corina Șuteu.

Săptămâna trecută, actualul Ministru al Culturii, Corina Șuteu, a fost prezent joi seara, 14 iulie, la festivalul Electric Castle, ce s-a desfășurat în perioada (13) 14- 17 iulie 2016, la Bonțida, în județul Cluj. Scopul vizitei sale a fost acela de a îndemna participanții la evenimentul muzical să doneze în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea operei sculptorului Constantin Brâncuși, „Cumințenia Pământului”, de către statul român.

A dona pentru campania „Cumințenia Pământului” e un gest care ține de participare și de prezența în spațiul public în mod concret” scria, joia trecută, Corina Șuteu pe pagina sa de Facebook, în urma participării la prima zi a festivalului clujean de muzică electronică.

Astfel, potrivit Ministrului Culturii, orice participant a putut să doneze, prin intermediul brățării pe care a avut-o la festival, la orice punct de servire din locație.

1 din 6 festivalieri a donat pentru „Cumințenia Pământului”

În total, în cele patru zile de festival, un număr de 7920 de persoane au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle. Potrivit datelor furnizate de către Ministrul Culturii, 1 din 6 participanți la festival a contribuit la achiziționarea operei lui Brâncuși.

Corina Șuteu a ținut să le mulțumească, pe pagina sa de Facebook, festivalierilor care au făcut donații pentru achiziționarea acestui simbol național, însoțindu-și mesajul cu două hastag-uri – ‪#‎ministrulsusținecumințenia și  ‪#‎brâncușieviu.

7920 de persoane au donat pentru Cumințenia Pământului la Electric Castle. | 1 din 6 participanți la festival a contribuit la achiziționarea operei lui Brâncuși. | Mulțumesc Electric Castle!” a scris Corina Șuteu pe pagina sa de Facebook.

Campanie de donații, lansată de Guvern

Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparține patrimoniului cultural național, în categoria Tezaur.

În prezent, „Cumințenia Pământului” se află în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a achiziționat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911. Actualii proprietari sunt dispuși să vândă celebra sculptură cu suma de 11 milioane de euro, însă Statul Român poate oferii pentru aceasta doar 5 milioane de euro, motiv pentru care Ministerul Culturii a organizat o subscripție publică pentru a aduna restul de șase milioane de euro.

Campania de adunare de fonduri pentru „Cumințenia Pământului” a fost lansată oficial pe data de 19 mai 2016. Începând de atunci, românii pot face donații pentru fondul acestei campanii, în schimb, aceștia beneficiind de facilități fiscale.

Cum poți să donezi pentru „Cumințenia pământului”?

Românii interesați să doneze bani pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului” o pot face astfel:

  • pe site-ul oficial al campaniei: Brâncuși e al meu;
  • în conturile în lei, euro și dolari deschise pe numele Ministerului Culturii – acestea pot fi consultate pe site-ul campaniei. Se pot face donații prin transfer bancar sau prin depunere de numerar;
  • prin intermediul magazinului online e-Mag;

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *