logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ateliere de lucru manual pentru copii, în Parcul Etnografic

Odată cu venirea vacanței de vară, copiii au mai mult timp liber pe care îl pot petrece jucându-se într-un mod creativ și educativ, în același timp.

Astfel, timp de aproape două luni, în perioada 6 iulie – 28 august 2015, Muzeul Etnografic al Transilvaniei invită elevii clujeni să participe la o nouă ediție a Taberei Etnografice de Vară, care va avea loc în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Ateliere de lucru manual

Elevii, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, pot participa la mai multe ateliere de lucru manual, precum: atelierul de mărgele, în cadrul căruia se vor confecționa podoabe și accesorii din mărgele; atelierul de pictură pe sticlă și atelierul de lut, în cadrul căruia cei mici vor modela manual lutul sau vor învăța cum să folosească roata olarului pentu a realiza diverse obiecte. În cadrul atelierelor, participanții vor fi instruiți sub îndrumarea unui specialist în domeniu.

„Activitățile pe care le desfășurăm sunt relaxante, stârnesc interesul și creativitatea copiilor și le aduc satisfacția lucrului frumos făcut de mâinile lor. Copiii lucrează într-un ritm lejer și realizează lucrările dorite de ei în timp scurt, iar atelierele au, pe rând, locuri disponibile pentru toți copiii doritori”, potrivit organizatorilor taberei etnografice.

Activitățile se desfășoară prin rotație, câte unul pe zi, și au durata de patru ore, de la ora 10.00 la ora 14.00 Ele sunt împărțite în serii de câte o săptămână, iar înscrierile copiilor se fac la locul de desfășurare a taberei, adică în Parcul Etnografic Romulus Vuia.

Taxă de participare de 20 de lei pe zi

Părinții care doresc să își ducă copiii la atelierele organizate în cadrul Taberei Etnografice de Vară trebuie să le asigure hrana – care va fi adusă de acasă – îmbrăcămintea și încălțămintea adecvate activităților în aer liber.

Taxa de participare în tabăra organizată de Muzeul Etnografic este de 20 lei/ zi şi va fi utilizată pentru achiziționarea materialelor necesare pentru desfășurarea atelierelor (sticlă, lut, culori, fire textile, mărgele). Aceasta se achită pentru fiecare serie de câte o săptămână, la începutul acelei săptămâni.

Atelierele se desfășoară zilnic, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.

Vezi și alte evenimente din această săptămână.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.