Search
Generic filters
Exact matches only

Campania „Îmbracă un copac cu haine pentru nevoiași” ajunge și la Cluj

Campania caritabilă „Îmbracă un copac cu haine pentru nevoiași” ajunge și la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc vineri, 29 ianuarie 2016, între orele 15:00 și 19:00, în Parcul Central.

Ideea realizării campaniei sociale „Îmbracă un copac cu haine pentru nevoiași” a pornit din Sofia. La începutul lunii ianuarie, mai mulți copaci din capitala Bulgariei au fost „îmbrăcați” cu haine de către locuitori, în cadrul unei campanii de ajutorare a oamenilor străzii. Acest gest caritabil a fost preluat rapid și de către țara noastră unde, manifestări asemănătoare au avut loc în orașele Timișoara și București.

Scopul campaniei umanitare este acela de a atrage atenția asupra condițiilor în care trăiesc oamenii străzii, iar evenimentul este destinat persoanelor nevoiașe sau fără adăpost, care fac cu greu față gerului de afară.

Îmbracă un copac în Parcul Central

Campaniei caritabile s-a alăturat și orașul Cluj-Napoca. Inițiativa organizării acestei acțiuni umanitare în oraș i-a aparținut clujencei Oana Todor, după ce a aflat de succesul pe care aceasta l-a avut la Timișoara. Ea a creat evenimentul „Dacă ai nevoie, e pentru tine”, pe rețeaua de socializare Facebook, prin care îi invită pe clujeni să se alăture acestei campanii inedite.

Evenimentul îl știți cu siguranță, a luat naștere în Bulgaria, apoi a fost adoptat de Timișoara și acum îl îmbrățișam noi, în Cluj! Am încredere în voi, în Cluj, că veți participa cu tot dragul și cu sufletul la acest bine, pentru că nu întotdeauna e greu să faci bine. Să nu uitam de semenii noștri care nu sunt atât de norocoși încât să aibă un loc cald! Haideți, să nu uitam de cei nevoiași! Haideți, să nu trecem pe lângă acești oameni ca și când n-ar exista! Haideți…SĂ FIM BUNI!!!! Vă aștept cu mare drag, în număr cât mai mare!”, a scris Oana Todor pe pagina de Facebook a evenimentului caritabil.

Clujenii care doresc să participe la această manifestare cu scop umanitar pot merge să îmbrace un copac cu o haină groasă, în Parcul Central, vizavi de Opera Maghiară. De asemenea, aceștia pot lasă o căciulă, un fular, o pereche de mănuși și o pereche încălțăminte într-o pungă, lângă copacul respectiv.

În perioada desfășurării campaniei caritabile, în Parcul Central sunt așteptați și beneficiarii ei, persoanele fără adăpost sau foarte sărace care au nevoie de haine groase pentru a face față acestei ierni friguroase. Hainele aduse de clujeni vor fi lăsate pe copaci (n.r. sau lângă aceștia) până la ora 20:00, apoi hainele rămase în Parcul Central vor fi distribuite celor două centre de noapte din Cluj-Napoca.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *