logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cinefilii clujeni, așteptați la Cluj Shorts 2016

Cinefilii din Cluj-Napoca, dar nu numai, sunt așteptați să participe la o nouă ediție a festivalului Cluj Shorts, cel mai nou festival de filme din oraș, dedicat scurtmetrajelor. Timp de o săptămână, între 4 și 10 Aprilie 2016, aceștia vor avea ocazia să vizioneze, la Cinema Victoria, câteva sute de scurtmetraje.

Pentru ediția din acest an, organizatorii au pregătit pentru pasionații de filme din oraș 181 de scurtmetraje, de toate genurile. Dintre acestea, 54 vor concura pentru Cluj Shorts Trophy, cel mai important premiul din cadrul festivalului. Juriului îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 54 aflate în competiția oficială.

Toate cele 181 de filme se remarcă prin excelență cinematografică. Pentru competiție am fost nevoiți să săpăm și mai adânc. Am urmărit atenția la detaliu, felul de punere în practică a ideii și îndrăzneala de a transgresa convenționalul”, a declarat Rareș Stoica, directorul artistic Cluj Shorts.

În 2016 juriul Cluj Shorts se va afla sub atenta coordonare a domnului Ioan Pop-Curșeu, președinte al juriului ClujShorts, distins lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului. Alături de domnia sa vor juriza: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional și Francisc Koos, inginer diplomat și maestru de sunet.

Premiile Cluj Shorts

În afara de Cluj Shorts Trophy, marele premiu al festivalului de filme se scurtmetraj, în cadrul ediției din acest an a ClujShorts vor mai fi acordate încă două distincții: Premiul Publicului și Premiul Presei Clujene. Pentru acestea vor putea concurat toate cele 181 de filme prezentate în cadrul festivalului de film.

De asemenea, ca în fiecare an, Asociația Persona, producătorul și organizatorul Cluj Shorts, va acorda un premiu filmului care reușește să surprindă într-un mod original elementele centrale aflate la baza acesteia: devotamentul pentru sănătate, cultură și oameni.

În 2016 lupta va fi strânsă. Dar Cluj Shorts e mai mult decât o competiție: e un mediu plin de energie bazat pe discuții intense și dezbateri cinematografice”, transmit organizatorii Cluj Shorts.

Biletele și abonamentele au fost puse în vânzare la casieria Cinema Victoria.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.