Search
Generic filters
Exact matches only

Cluj Greeters împlinește 1 an de când oferă turiștilor ghiduri personalizate în oraș

cluj greeters

Cluj Napoca este unul dintre cele mai vizitate orașe ale Transilvaniei. Aici, anual, mii de turiști își petrec vacanța în căutarea unui nou loc de relaxare. Anul 2015 a fost anul în care orașul a fost desemnat ca fiind Capitală Culturală a Tineretului, iar acest lucru a adus asupra lui foarte multă atenție în special din partea turiștilor. Festivalurile mici și mari, toate evenimentele care s-au petrecut în oraș au fost punctele forte care au atras tot mai mulți turiști, curioși și dornici să descopere secretele unei Capitale a Tineretului. Acești turiști au avut nevoie și de un ghid care să le prezinte orașul din alt punct de vedere decât ghidurile turistice obișnuite. Aici au intrat în acțiune voluntarii Cluj Greeters, care le-au oferit o experiență aparte și o altă față a orașului.

Cluj Greeters împlinește astăzi 1 an de când a luat ființă. În cele 52 de săptămăni, 40 de voluntari activi, îndrumați de Both Oana Nicoleta – fondatoarea filialei din Cluj Napoca, au ghidat 25 de grupuri de turișt, printre care s-au aflat japonezi, coreeni, americani, olandezi, francezi și nemți. Pe lângă obișnuitele zone cunoscute din oraș, aceștia au avut plăcerea să viziteze, ghidați de voluntari, cafenele și cluburi, străduțe importante, dar mai puțin cunoscute chiar și clujenilor, localuri frecventate de studenți și localuri tradiționale (dezvoltate în Cluj Napoca).

“Parcul Central și Piața Muzeului sunt cele mai iubire de către străini. În schimb, turiștii români adoră să vadă Clujul de pe Cetățuie.”, a declarat Oana Both. Dar ghidurile sunt personalizate, astfel că nu toți vor să vadă aceleași locuri sau să meargă în aceeași cafenea. Până la urmă, și vârsta turiștilor contează. “Cel mai tânăr turist a avut doar 5 anișori, iar cel mai bătrân 75.”, a mai adăugat Oana. Programele personalizate și prietenia cu care sunt primiți sunt principalele motive pentru care vizitatorii apelează la voluntarii din cadrul Cluj Greeters.

Despre Global Greeters

Cluj Greeters face parte din programul Global Greeters Network, o rețea care se întinde în peste 100 de orașe pe plan mondial. Aceasta a fost înființată în 1992 când a fost organizat primul tur în New York. Mii de greeters, din întrega lume bucură turiști prin multe orașe, arătându-le secretele acetora oferind tururi ghidate atipice. Nici Cluj Napoca nu s-a lăsat mai prejos, iar în 30 decembrie 2014 a avut loc primul tur ghidat pentru un grup de turiști doritori să cunoască o altă față a orașului.

Să urăm așadar un LA MULȚI ANI acestui proiect, cu cât mai mulți turiști curioși, dar și voluntari care să ia parte din proiect, aventuri frumoase care să fie povestite.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *