logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clujenii pot deveni „Nepoţi de Crăciun” pentru o zi

Clujenii sunt invitați să se implice și în acest an în campania cu scop caritabil „Nepoţi de Crăciun”, ce se va desfășura pe data de 13 decembrie, în Polus Center.

Proiectul de voluntariat, ajuns la cea de-a 6-a ediție, este inițiat de Asociația Magic People și are ca scop strângerea de pachete alimentare ce vor fi donate vârstnicilor din centrele de zi din Cluj.

Cu sufletul zâmbind vă spunem că dăm startul ediției cu numărul 6 a proiectului umanitar Nepoţi de Crăciun. Ca în fiecare an, acțiunea de strângere de alimente va avea loc la Polus Center (zona food court). În 13 decembrie, ne vom întâlni aici şi vom încerca să strângem aceste pachete. Tot ceea ce trebuie să faci este să vii şi să contribui cu orice poţi pentru bunici”, transmit organizatorii campaniei sociale.

Beneficiari programului sunt persoane în vârstă, cu o situaţie materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca. Aici sunt înscrişi câteva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situaţie materială decentă, dar campania vizează pensionarii care nu-şi permit să sărbătoreasca Crăciunul.

Cei care doresc să doneze alimente în cadrul acestui proiect caritabil, pot pune în pungile de cadou: un litrul de ulei, un kilogram zahăr, un kilogram de făină, o pungă de paste, un cozonac și două portocale.

Cadouri pentru 2.000 de vârstnici

Pe parcursul celor cinci ediții ale campaniei caritabile „Nepoţi de Crăciun”, câteva mii de persoane în vârstă au beneficiat de pachete alimentare donate de clujeni, iar numărul beneficiarilor a crescut de la un an la altul, în 2014 acesta ajungând la 1.500 de persoane.

În 2010 am reuşit să fim nepoţi pentru 100 de bunici din centrele de zi din Cluj. În fiecare an am atras lângă noi oameni inimoşi, reuşind astfel să fim nepoţi pentru tot mai mulţi bunici. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru asta”, transmit mai transmit organizatorii proiectului „Nepoţi de Crăciun”.

Anul acesta, Asociația Magic People își propune să depășească pragul atins anul trecut și să bucure cel puțin 2.000 de bunici, aflați în centrele de zi clujene.

nepoti_2015_evolutie

„Nepoţi de Crăciun” este un proiect de voluntariat inițiat de Asociaţia Magic People care îşi doreşte să ajute clujenii în vârsta să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu sunt înconjurați de familie. Prima ediție a campaniei sociale a avut loc în anul 2010, atunci 100 de persoane în vârstă, care locuiau în centrele de zi din județul Cluj, au primit pachete alimentare donate de voluntari.

Mai multe informații despre evenimentul din acest an găsiți pe pagina de evenimentului pe Facebook.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *