logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clujenii sunt invitați să dea „1 ban pentru pian”

Clujenii sunt invitați să dea „1 ban pentru pian”, într-o campanie de strângere de fonduri pentru recondiționarea pianului studenților de la Casa de Cultură.

Campania se numește „Daţi un ban pentru pian” și este lansată de două asociații, Beard Brothers şi JazzDay. Aceasta urmărește strângerea sumei de 2500 de euro, necesari pentru recondiționarea pianului, vechi de peste 50 de ani.

Pianul buclucaş este din anii ’60 la dispoziţia tinerilor artişti ai Clujului în Casa de Cultură, fiind instrumentul pe care au cântat şi s-au specializat toate generaţiile de studenţi ajunse până în prezent la şcolile clujene de muzică. Pianul, model Forster (grand piano), necesită o urgentă recondiţionare, vechimea mecanismului intern împiedicând păstrarea acordajului pe termen mai lung de câteva zile, iar aspectul exterior al acestuia lasă de dorit”, se arată într-un comunicat de organizatorii acţiunii.

Apel la susținerea tinerelor valori locale

Conform inițiatorilor săi, pe lângă scopul de a strânge bani pentru repararea pianului, campania este și un apel la susținerea tinerelor valori locale.

Daţi 1 ban pentru pian / #1banpentrupian este modalitatea prin care noi dorim să îi răsplătim pe cei care ne înfrumuseţează viaţa prin muzică. Oricât de talentat este un artist, fără repetiţii, muncă şi formare continuă nu o să aibă şanse reale pe piaţă. Campania noastră este un apel la susţinerea tinerelor valori locale. E incontestabilă valoarea culturală pe care o are acest pian, pe ale cărui clape şi-au format mâna muzicieni cu reputaţie ai Clujului, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Dima Belinski, Marius Pop sau generaţii întregi de studenţi. Ar fi păcat să-l neglijăm până în momentul în care recondiţionarea lui nu ar mai fi posibilă”, a declarat, în comunicat, managerul Jazz Day, Tudor Vesa.

Cei doi parteneri care au inițiat campania, Asociația Beard Brothers și Jazz Days își propun să strângă suma necesară până în 1 iunie și, chiar să organizeze un recital de pian în această dată, dacă pianul va fi recondiționat până atunci.

Suma necesară pentru recondiționarea pianului este de 2500 de euro și este colectată astfel:

  • donație directă în contul Asociației Beard Brothers, cont deschis la Banca Transilvania, numărul: RO58BTRLRONCRT0249735201, cu mențiunea donație pentru campania #1banpentrupian
  • donație în urna mobilă pe care Beard Brothers o vor aduce pe 22 aprilie la concertul dedicat Zilei Internaționale a Jazzului de la CCS;
  • 20% din vânzările de bilete de la Ziua Internațională a Jazzului se vor duce către campania 1banpentrupian;
  • achiziționarea unuia din cele 10 bilete VIP JAZZ DAY. Prețul unui bilet VIP este de 150 de lei, iar contravaloarea celor 10 bilete VIP va fi donată integral campaniei #1banpentrupian. VIP Jazz Day cuprinde pe lângă locurile foarte bune și beneficii precum acces backstage, autograf de la artiști.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *