logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clujul și legendele sale: Pădurea Hoia-Baciu

 

Considerată Triunghiul Bermudelor din Transilvania și deținând titlul de „Cea mai bântuită pădure din lume”, Pădurea Hoia-Baciu este obiectivul turistic clujean cu cel mai mare număr de legende. Copacii răsuciți și îndoiți ciudat oferă un element în plus pentru a oferi credibilitate acestor legende sau măcar pentru a crea un cadru realist în care această lume magică ar exista. Această zonă este intens vizitată de turiștii pasionați de fenomene paranormale. Totodată, despre această pădure s-au făcut și numeroase filme documentare.

Pădurea Hoia, atracție pentru OZN-uri

Se spune că Pădurea Hoia-Baciu este locul unde apar, deseori, Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN), spirite care bântuie zona sau că pădurea este un portal spre lumi paralele. Despre fotografiile cu OZN-urile care „survolează” zona se spune că sunt printre cele mai autentice poze cu extratereștrii din lume. Acestea au fost capturate pe foto și video încă din 1968, când profesorul de biologie Alexandru Sift a făcut prima poză clară cu un OZN. De-a lungul anilor însă, obiectele zburătoare au fost fotografiate sub formă de puncte negre, mingi luminoase, sfere plutitoare și așa mai departe. Mai mult chiar, profesorul clujean a făcut mai multe fotografii care pot pune baza unei adevărate teorii legate de OZN-uri, însă care au dispărut în mod misterios după moartea acestuia.

Fantome și lumi paralele

O altă legendă legată de fenomenele paranormale care se petrec în zonă spune că Poiana Rotundă (o poiană din pădure, care are o formă aproape perfect rotundă) este un portal spre lumi paralele și că, pe aici, trec în și din lumea noastră spirite și ființe supranaturale.

La fel ca și în cazul OZN-urilor, siluete misterioase și translucide au fost surprinse pe film de-a lungul timpului, fapt care nu face nimic altceva decât să întărească credința specialiștilor în domeniu că această zonă este activă din punct de vedere paranormal.

Se spune că oamenii care trec prin Pădurea Hoia-Baciu pot manifesta stări de greață, amețeală, anxietate sau chiar atemporalitate. O astfel de legendă spune că o femeie ar fi simțit că timpul a stat în loc pentru câteva minute, atunci când se plimba prin zonă. Mai mult, aceasta a povestit că s-a simțit dispărând și că, minute mai târziu, s-a trezit fără nicio amintire a ceea ce s-a întâmplat în ultimele momente și cu o monedă datând din secolul XV în buzunar. Ea susținea că moneda nu a fost acolo înainte de această experiență.

Fapte reale

Datorită acestor legende și fenomene inexplicabile, pădurea atrage deopotrivă pasionați de paranormal, cât și practicanți ai magiei Wicca, dar și oameni de știință care doresc să găsească o explicație logică și dovezi științifice pentru ceea ce se întâmplă aici. Aceștia din urmă speculează că fenomenele ciudate ar putea fi explicate de o anomalie în câmpul electromagnetic al zonei, dar și de emisii infrasunet. Pe de altă parte, există chiar speculații că locul ar avea radiații care provoacă toate aceste fenomene.

Descoperă și alte legende din Cluj și revino miercuri, 9 martie, pentru următoarea legendă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *