logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tarom introduce, în premieră, un zbor Cluj-Napoca – Istanbul

Compania aeriană Tarom va efectua, începând cu 1 iunie 2016, zborul Iași-Cluj-Napoca-Istanbul cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Anunțul a fost făcut luni, 18 aprilie 2016, de către reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Zborul va fi operat în fiecare zi de miercuri și sâmbătă cu o aeronavă de tip Boeing 737-300 cu o capacitate de 134 locuri, după următorul program:

program ruta cluj-stambul

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, odată cu introducerea zborului Iași-Cluj-Napoca-Istanbul, de pe aeroportul clujean se vor opera 11 destinații noi, în acest an.

„Cu acest nou zbor, 11 destinații noi vor fi operate în anul acesta de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Ne bucură anunțul Tarom, cu atât mai mult cu cât este prima legătură aeriană cu Turcia. Consider că acest nou zbor va fi oportun în dezvoltarea relațiilor bilaterale ceea ce va avea un impact pozitiv asupra schimburilor comerciale dintre regiuni”, a declarat Marius Mînzat.

La râdul său, David Ciceo, directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a precizat că zborul spre Istanbul va fi unul de interes. „Prin intermediul acestui zbor spre Istanbul, va fi posibilă conexiunea cu un important nou hub din Europa de Sud-Est și din Asia de Sud-Vest. Suntem încrezători în faptul că această destinație va deveni una de interes pentru pasagerii noştri și va fi mult apreciată,” a declarat David Ciceo.

Pentru prima zi anunțată de operare, 1 iunie 2016, prețul unui bilet Cluj-Istanbul este de 138 de euro.

Cursă Tarom pe ruta Cluj-București

În prezent, până la introducerea noii curse pe ruta Iași-Cluj-Napoca-Istanbul, compania națională de transport aerian Tarom mai opera pe o singură rută de pe aeroportul clujean. Este vorba despre cursa internă Cluj-Napoca – București.

Conform evidențelor Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, anul trecut cursa Cluj-Napoca – București, operată de Tarom, a fost al doilea cel mai solicitat zbor de pe aeroportul din Cluj (171.491 de pasageri), după ruta spre Londra, operată de Wizz Air (194.250 de pasageri).

În ceea ce privește restul zborurilor efectuate de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, în anul 2016, vor fi operate 11 noi destinaţii regulate, ajungându-se la un total de 36 zboruri regulate spre 16 țări. Totodată, vor fi disponibile pentru toți pasagerii, începând cu luna mai și pânâ la sfârşitul lunii septembrie, curse charter către 10 destinaţii de vacanţă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *