logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Elevi clujeni, inițiați în robotică

robotul-nao

Sute de elevi clujeni au avut ocazia de a-l vedea pe robotul umanoid NAO, miercuri, 7 septembrie, la Transylvania College din Cluj-Napoca. Aceștia au participat la un curs de robotică.

Robotul umanoid NAO a fost prezentat, miercuri, la Transylvania College din Cluj, câtorva sute de elevi clujeni, cu scopul de a-i introduce pe aceștia în tainele roboticii.

„NAO este unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi, fiind folosit în numeroase școli britanice din Europa pentru facilitarea procesului de predare și pentru creșterea interesului elevilor față de informatică și robotică într-un mod distractiv și interactiv. Tocmai din acest motiv, în cursul zilei de astăzi, Transylvania College a organizat o serie de sesiuni demonstrative la care au participat peste 350 elevi, atât din cadrul școlii, cât și din alte instituții de învățământ. Aceștia au avut șansa de a vedea ce înseamnă programarea sarcinilor unui robot, cum poate fi acesta util în societate și ce oportunități de carieră există în acest domeniu”, se arată într-o informare a organizatorilor evenimentului.

Robotul NAO poate să intervină inclusiv în procesul de predare, fapt demonstrat și în cadrul evenimentului de miercuri.

„Pentru a le prezenta elevilor de gimnaziu oportunitățile pe care le aduce robotica, reprezentanții Transylvania College au invitat-o pe Alexandra Sugurel, o româncă stabilită în SUA și inginer în domeniul roboticii, în cadrul companiei care l-a proiectat pe NAO. Alexandra este, de asemenea, și membru co-fondator al unei organizații care explorează beneficiile tehnologiei în folosul copiilor cu autism. În acest sens, roboțelul NAO a ajutat copiii în realizarea unei comunicări funcționale, dezvoltarea abilităților de viață independentă și îmbogățirea cunoștințelor cognitive. Experiența de până acum a demonstrat că roboți precum NAO îi inspiră pe copii să participe la cât mai multe cursuri, întrucât întregul proces de programare este unul interactiv și, totodată, distractiv pentru ei”, arată organizatorii.

Transylvania College este singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, iar robotica ocupă un rol important în cadrul instituției clujene, elevii beneficiind și de un laborator specializat, printr-o investiție de 20.000 de euro. De asemenea, anual, Transylvania College organizează RoboCamp, o tabără de vară special dedicată tehnicilor de programare pentru roboți și jocuri video.

„În ultimii ani, am remarcat un interes din ce în ce mai mare pentru robotică, atât la nivelul sistemului educațional, cât și la nivel de consumatori care integrează roboții în activitățile cotidiene. De aceea, considerăm că este important ca elevii să aibă permanent acces la cele mai noi surse de tehnologie care îi pot inspira în alegerea unei cariere de succes. Mai mult, dorim să le prezentăm această opțiune de carieră părinților ca fiind accesibilă și fiicelor lor, nu doar băieților”, a spus directorul executiv al Transylvania College, Ruxandra Mercea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *