Evenimentele săptămânii 17 – 23 august

Săptămâna aceasta clujenii pot participa la un festival al minorității maghiare din Cluj, pot asista la un spectacol internațional de tango sau își pot crea propria muzică în cadrul unui proiect inedit ce se desfășoară în oraș. De asemenea, pasionații de istorie pot afla o altă poveste a Clujului, cea prin care a devenit oraș liber în urmă cu 699 de ani, iar iubitorii de lectură se pot relaxa într-un hamac, în Parcul Central, cu o carte în mână. Mai jos găsiți o listă cu cele mai importante evenimente care vor avea loc în Cluj-Napoca în perioada 17 – 23 august 2015.

Zilele Culturale Maghiare@Cluj-Napoca – 16 – 23 august

zilele culturale maghiare 2014

Cea de-a șasea ediție a Zilelor Culturale Maghiare va avea loc în perioada 16 – 23 august în Cluj-Napoca. Timp de o săptămână, clujenii prezenți în centrul orașului vor avea parte de numeroase evenimente interactive de promovare a culturii maghiare, dar nu numai, concerte, expoziții, teatru și filme. De asemenea, participanții la eveniment vor avea ocazia să guste din mâncarea tradițională ungurească, dar și să asiste la un festival internațional de folclor sau la spectacole și evenimente cu tematică medievală.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook a Zilelor Culturale Maghiare.

Gală de Tango Argentinian@Opera Națională Română – 19 august

Tango

Compania de Tango Cluj invită clujenii pasionați de dansuri latine să urmărească, în premieră, un spectacol de tango argentinian, pe muzică live, cu dansatori din Argentina, Italia, Franța, Spania, Germania, Ungaria și România.

Gala celui mai mare Festival de Tango Argentinian din România va avea loc miercuri, 19 august 2015, de la ora 19.30, la Opera Națională. Participarea la spectacol se face contra cost, prețul unui bilet fiind cuprins între 20 și 98 de lei, în funcție de locul ales în sală.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biblioteca Parcului Central@Parcul Central – 19 – 22 august

biblioteca parcului central

Pasionații de lectură sunt așteptați, cu mic, cu mare, în Parcul Central din Cluj-Napoca pentru a se relaxa, pe un hamac, cu o carte în mână. Relaxarea începe miercuri, 19 august, la ora 5:00 și se încheie sâmbătă, 22 august, la ora 22:00.

„Timp de 4 zile vom avea 20 de hamace la dispoziția voastră și 100 de cărți, pentru oricare dintre voi dorește să vină să ia un hamac și să meargă să citească în parc!”, transmit organizatorii evenimentului.

Evenimentul face parte din programul proiectului „Marea hămăceală”.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tango Cazino@Cluj-Napoca – 20 – 23 august

tango casino cluj

Timp de patru zile Clujul va dansa pe ritmuri de tango. Cea de-a patra ediție a festivalului „Tango Cazino” va aduce în oraș dansatori din țară și din străinătate, antrenori și multe coregrafii spectaculoase. Aceștia vor dansa pe muzica interpretată live de artiști precum El Cachivache Quinteto și M4Music.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial Tango Cazino sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Clujul – oraș liber. 699 de ani@Buricu Târgului – 19 august

clujul liber - 699 ani

Clujenii interesați de istoria orașului sunt invitați miercuri, 19 august, de la ora 20.00, pe terasa Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca (str. Memorandumului, nr. 21) să participe la o discuție despre „privilegiile Clujului, la 699 de ani de la obținerea statutului urban”. Invitații speciali ai evenimentului sunt Lukács József, Bogdan Stanciu și Tudor Sălăgean.

Întâlnea are loc în cadrul proiectului „Povești despre Cluj”, manifestare organizată sub egida și pentru susținerea candidaturii orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sounds Cluj@Cluj-Napoca – 20 – 22 august

sound cluj

Clujenii care doresc să se inițieze în tainele unui instrument muzical, dar încă nu au avut această oportunitate, o pot face acum. Timp de trei zile, în paralel,  în Parcul Central și în Piața Muzeului are loc evenimentul „Teren de joacă muzical – Sounds Cluj” în cadrul căruia cei interesați vor putea încerca instrumente muzicale diverse și efecte digitale. Piesele interpretate de aceștia vor fi înregistrate în studiouri improvizate în cele două locații, iar apoi materialul va fi prelucrat de către DJ-i și compozitori locali.

„Sounds Cluj este un proiect interactiv care își propune să creeze muzică într-un mod inovativ pentru comunitatea locală. Evenimentul – un teren de joacă deschis tuturor – (…) va fi deschis publicului larg, toți trecătorii fiind invitați să încerce instrumentele muzicale și efectele digitale”, au transmis inițiatorii evenimentului.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial Sounds Cluj sau pagina de Facebook a manifestării.

Napoca Downhill@Cluj-Napoca – 22 august

napoca downhill

Pasionații de sporturi extreme sunt invitați să participe la „Napoca Downhill”, o competiție de longboarding (n.r. skateboard-uri mai lungi), organizată de echipa Skateboard Transilvania la Cluj-Napoca. Pe lângă concursul propriu-zis, participanții vor putea lua parte și la câteva workshop-uri, concerte și un after party cu invitați speciali.

Participarea la eveniment este condiționată de o taxă în valoare de 50 de lei.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului Napoca Downhill.

Expoziția de caricatură „Deadline”@Muzeul de Artă – 12 – 23 august

caricaturi

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca găzduiește, în perioada 12 – 23 august, expoziția de caricatură „Deadline” realizată de graficianul clujean Könczey Elemér. Pasionații acestui tip de artă pot admira în jur de 100 de desene umoristice, realizate de artist în ultimii 5 ani.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial  sau pe pagina de Facebook a muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Vacanță animată în Parc – Capra cu trei iezi@Parcul Central – 18 august

vacanta animata in parc

Copii, împreună cu părinții sau bunicii, sunt invitați joi, 18 august, de la ora 17.00, în Parcul Central din Cluj-Napoca pentru asculta povestea „Capra cu trei iezi”, povestită de „Mandam Pove”, membră a echipei Mini-Reactor Cluj.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 2 ani.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial Mini-Reactor sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vienna in Transylvania@Atelier Patru – 13 august – 13 septembrie

vienna in transylvania

Tineri artiști români și vienezi își expun operele și proiectele artistice, timp de o lună, în cadrul salonului de expoziții contemporane „Atelier Patru”.

Clujenii pasionați de arta contemporană pot admira lucrările unor studenți ai Academiei de arte din Viena și ai unor tineri artiști clujeni. „Având ca temă interogații asupra unor subiecte precum feminismul, societatea și arta, expoziția promite un mix artistic, cultural și tematic ce va arunca perspective noi asupra tuturor acestor probleme”, se arată în descrierea evenimentului.

Expoziția este organizată sub egida proiectului „Cluj-Napoca – Capitala Europeană a Tineretului 2015”.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al proiectului Vienna in Transylvania.