Evenimentele săptămânii 3 – 9 august

În această săptămână clujenii pot alege între un eveniment stradal care promite să le aducă zâmbetul de buze, două festivaluri interactive care se vor desfășura în Parcul Central sau un concurs de culturism, fitness și bodybuilding. De asemenea, pasionații de evenimente culturale vor putea viziona o expoziție de pictură sau vor putea audia un concert simfonic. Nici cei mici nu au fost uitați, ei vor putea participa la ateliere de creație și reciclare în Parcul Etnografic. Mai jos găsiți o listă cu cele mai importante evenimente care vor avea loc în Cluj-Napoca în perioada 3 – 9 august 2015.

Park fest@Parcul Central – 5 – 6 august

Park fest

UPDATE: Organizatorii evenimentului „Park Fest” au anunțat că data acestuia se va muta pe 5-6 septembrie 2015. „Ne cerem scuze pentru atâtea schimbări. Suntem un grup mic de inițiativă în cadrul proiectului Comm’on Cluj și au apărut niște probleme organizatorice. Mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la Park Fest în data de 5-6 septembrie 2015!” au scris organizatorii pe pagina de Facebook a manifestării

Clujenii sunt invitați și în această săptămână în Parcul Central pentru a participa la prima ediție a evenimentului Park Fest, ce se va desfășura în perioada 5 – 6 august 2015.

Cei prezenți la evenimente vor avea parte de concerte – ascultate din hamac – demonstrații de magie, jonglerii, activități de cățărare în copaci sau de „supraviețuit în natură”, dar și multe alte surprize pregătite de organizatori.

Intrarea la evenimentul Park Fest este liberă!

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a festivalului.

Catch A Smile Day@Cluj-Napoca – 7 august

Catch A Smile Day1

În data de 7 august clujenii sunt provocați să se alăture campaniei „Catch A Smile Day”. Prin intermediul acestui eveniment ONG-ul „Beard Brothers”, organizatorul manifestării, invită clujenii să se alăture manifestării și să încerce să aducă zâmbetul pe buzele prietenilor și celor dragi lor, dar și trecătorilor, prin mici gesturi care le-ar putea aduce bucurie chiar și pe moment.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al ONG-ului „Beard Brothers” sau pe pagina de Facebook  a evenimentului.

Coolt Urban@Parcul Central – 7 – 9 august

Coolt Urban

Un nou festival va avea loc, în perioada 7 – 9 august, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Este vorba despre ce-a de-a doua ediție a Festivalului Coolt Urban, dedicat pasionaților de artă și sport urban.

Astfel, timp de trei zile, cei pasionați de sporturi precum skateboard sau parkour, dar și de artă stradală (graffiti) vor avea parte de multe concursuri și activități interactive. De asemenea, în cadrul festivalului vor avea loc și demonstrații de breakdance și beatbox, o expoziție de fotografie, un târg artizanal de obiecte hand made, un spațiu cu panouri interactive unde participanții sunt invitați să își pună imaginația la contribuție, dar și concerte susținute de DJ.

Intrarea la Festivalul Coolt Urban este liberă!

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial  Coolt Urban sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Cupa Distracției@Cluj-Napoca – 1 – 22 august

Cupa Distracției

Companiile clujene sunt invitate să participe la un turneu de fotbal pentru amatori dedicat angajaților pasionați de „sportul rege”. „Cupa Distracției” se va desfășura, în fiecare weekend, în perioada 1 – 22 august în Cluj-Napoca.

Organizatorii evenimentului – M-Sport – provoacă companiile clujene să își transforme colegii de biroul în „coechipieri pe terenul de fotbal” pentru a forma o echipă de 8+1 care sa participe la un turneu de de fotbal întins pe toată durată lunii august. Pentru a răsplăti curajul participanților aceștia le pun la dispoziție „multă bere gratis” și vor acorda premii totale în valoare de 10.000 de lei.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook  a turneului de fotbal „Cupa Distracției.

Tiger Classic Cluj@Sala Polivalentă – 8 august

Tiger Classic Cluj

Sportivii – legitimați sau nelegitimați la cluburile de culturism și fitness – precum și pasionații de fitness, culturism și bodybuilding sunt așteptați sâmbătă, 8 august, să participe la concursul „Tiger Classic” ce va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cei interesați să participe la concursul organizat de Asociația Sport Tiger se pot înscrie la acesta în data de 7 august, în intervalul orar 18.00-20.00, la Hotel Napoca. Taxa de participare este de 20 de lei.  Taxa de participare a publicului la evenimentul sportiv este 20 de lei.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al Asociației Sport Tiger sau pe pagina de Facebook  a concursului sportiv.

Expoziție comemorativă Ipo Laszlo@Muzeul de Artă – 28 iulie – 9 august

expozitie  Ipó László

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca găzduiește, până pe data de 9 august, expoziția temporară, comemorativă, a artistului transilvănean Ipo Laszlo (pictor, muzician și poet). Clujenii pasionați de artă sunt invitați să viziteze expoziția de portrete a pictorului maghiar, realizare în decursul întregii sale activități artistice.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial la Muzeului de Artă sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ateliere de creație și reciclare@Parcul Etnografic – 8 august / 15 august

Ateliere de creatie si reciclare

Copiii până în vârsta de 16 ani sunt invitați în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, sâmbătă, 8 august, pentru a lua parte la evenimentul „Ateliere de creație și reciclare”. Aceștia vor avea ocazia să participe la diverse ateliere care să îi ajute să își dezvolte creativitatea și le va crește nivelul de responsabilitate sociale prin susținerea implicării în activități de reciclare.

Atelierele creative dedicate copiilor vor avea loc în fiecare sâmbătă, până pe data de 15 august 2015, între orele 10.00 și 12.00 dimineața, având tematici diferite, iar participarea se face contra cost, prețul unui bilet fiind de 25 de lei pentru o persoană.

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Tărâmul «Copii mici și mari»” ce se dorește a fi un proiect educațional destinat copiilor şi celor care au rămas copii.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al Muzeului Etnografic al Transilvaniei sau pe pagina de Facebook a proiectului Tărâmul «Copii mici și mari».

Concert Wiener Jeunesse Orchester@Auditorium Maximum – 9 august

Wiener Jeunesse Orcheste

Melomanii clujeni sunt invitați la un concert susținut, în premieră națională, de Wiener Jeunesse Orchester în data de 9 august, la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca.

Din repertoriul Wiener Jeunesse Orchester (Orchestra de tineret din Viena), recunoscută internațional pentru calitatea excepțională a interpretării artistice dar și ca punte de lansare a tinerelor talente, vor face parte suita pentru orchestră din opereta „Candide” de Leonard Bernstein, „Șapte cântece de tinerețe pentru voce și orchestră” de Alban Berg și Simfonia nr. 4 în Sol major de Gustav Mahler. Wiener Jeunesse Orchester se va bucura și de prezența solistei Ursula Langmayr, una dintre cele mai apreciate soprane austriece la ora actuală.

Prețul unui bilet pornește de la 45 de lei și ajunge la suma de 95 de lei, în funcție de locul ales în sala.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Săptămâna Internațională a Alăptării@Turnul Croitorilor – 1 – 7 august

saptamana internationala a alaptarii

Mămicile și viitoarele mămici din Cluj-Napoca sunt invitate, în perioada 1 – 7 august, la Turnul Croitorilor pentru a participa la mai multe evenimente și ateliere dedicate lor, cu ocazia Zilei Internaționale a Alăptării.

Tema ediției din acest an este „Reîntoarcerea la muncă nu e sfârșitul alăptării”. „Participantele vor învăța de la medici, consultanți în alăptare, nutriționiști, psihologi și avocați tot ce au nevoie despre un stil de viață sănătos, despre importanța alăptării și drepturile femeilor care alăptează după ce se întorc la muncă”, conform descrierii evenimentului.

Manifestarea este organizată de Centrul de Educație Prenatală și Consiliere în Alăptare „Burtica Meaˮ.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial al centrului de educație parentală sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Eco Clown!@Cluj-Napoca – 7 august

eco colwn

În data de 7 august echipa „Eco Clown” iese din nou pe străzile și în parcurile din Cluj-Napoca pentru a bucura copiii prin mici gesturi și cadouri realizate din produse reciclate și pentru a încerca să-i facă pe cei din jur să devină conștienți de importanța atitudinii ECO.

„Eco Clown își propune să iasă în stradă alături de cei mici și prin interacțiune artistică să le insufle idei vest europene, ecologiste, care încurajează un mod de viață sănătos și anticonsumerist” apare într-o descriere a proiectului echipei clownilor eco.

Clownii veseli vor anima Parcul Central, Iulius Parc și La Terenuri exemplificând confecționarea de jucării din materiale reciclabile (mașinuțe și zmee).

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook Mini-Reactor Cluj-Napoca.