logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Festivalul Untold a câștigat titlul de „Best Major Festival” din Europa

Festivalul Untold, organizat la Cluj-Napoca și considerat cel mai mai mare eveniment muzical al anului 2015, a câștigat titlul de „Best Major Festival” (Cel mai bun festival de mari dimensiuni din Europa) la Gala „European Festivals Awards”, care a avut loc în Olanda.

Deși anul trecut s-a aflat abia la prima ediție, Festivalul Untold a fost nominalizat la secțiunea „Cel mai bun festival din Europa” alături de evenimente muzicale de renume precum Sziget Festival, din Ungaria şi Tomorrowland, din Belgia, pe care însă le-a surclasat, câștigând competiția în urma voturilor oferite de 800.000 de fani din 50 de ţări europene și de specialiştii consultaţi de organizatorii evenimentului.

Premieră în România

Festivalul Untold este primul evenimente muzical din România care a câștigat acest premiu important. De asemenea, este pentru prima dată când un festival aflat la prima ediție câștigă marele premiu.

Vă mulţumim!!! Suntem fără cuvinte… Thank you!!! We’re speechless…”, au scris organizatorii Untold pe pagina oficială de Facebook a festivalului.  „Best Major Festival este un vis devenit realitate și este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediție să câștige acest premiu. Mulțumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediție, începând de la echipă, parteneri, autorități și nu în ultimul rând fanilor care ne-au susținut să ajungem aici”, a spus la rândul său Bogdan Buta, directorul general al Festivalului Untold.

UNTOLD_Best Major Festival_2015

Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc miercuri, 13 ianuarie 2016, în cadrul evenimentului „Eurosonic Noorderslag” din Groningen, Olanda.

Premiile European Festivals Awards au fost înfiinţate în 2010 şi sunt acordate de European Festival Association Yourope şi portalul dedicat festivalurilor Virtual Festivals Europe, pe baza votului publicului din întreaga Europă şi a opiniei specialiştilor. Distincţiile sunt singurele de acest fel dedicate exclusiv recunoașterii meritelor organizatorilor de festivaluri şi implicit a artiştilor invitaţi.

Lista câștigătorilor European Festivals Awards:

 • Best Major European Festival – Untold Festival (România)
 • Best Medium-Sized European Festival – Volt Festival (Ungaria)
 • Best Small European Festival – Happiness Festival (Germania)
 • Best New European Festival – Lollapalooza Berlin (Germania)
 • Best European Festival Line-Up – Sziget Festival (Ungaria)
 • Best Indoor Festival – Les Transardentes (Belgia)
 • Artist’s Favourite European Festival – Rock Werchter (Belgia)
 • Best Newcomer – Hozier
 • Best Headliner – The Prodigy
 • Festival Anthem of the Year – Major Lazer – Lean On
 • Green Operations Award – Tollwood Festival (Germania)
 • Yes Group Health & Safety Innovation – Das Fest (Germania)
 • Promoter Of The Year – Hörstmann Unternehmensgruppe (Germania)
 • Coveted award for Excellence & Passion – Chris Kemp
 • Yourope Lifetime Achievement Award – Jean-Louis Brossard & Béatrice Macé (Franța)

Untold, un festival premiat

Titlul de „Cel mai bun festival de mari dimensiuni din Europa” nu este însă singurul premiu internațional câștigat de Festivalul Untold. În luna noiembrie 2015 acesta a mai câștigat două premii, la cea de 22-a ediție a Festivalului Internațional de Publicitate Golden Drum, cel mai important eveniment de acest tip din Europa Centrală și de Est, desfășurat la Portoroz, Slovenia, pentru campaniaPay with Blood”.Campania de donare de sânge derulată de organizatorii festivalului a avut 5 nominalizări în cadrul competiției şi a câştigat 2 premii Silver Drum, la categoriile New or Innovative și Public Relations.

De asemenea, Untold Festival a fost desemnat și „Brandul anului 2015” de către Internaţional Advertising Association România (IAA), unul dintre cei mai importanți reprezentanți naționali ai industriei de marketing și comunicare. Titlul i-a fost acordat festivalului clujean în cadrul Galei Premiilor de Excelență IAA, care a avut loc în luna noiembrie 2015, la Ateneul Român.

Cea de-a doua ediție a Festivalului Untold va avea loc în perioada între 4-7 august 2016, la Cluj-Napoca. Primul hadliner anunțat de organizatori, care vor fi prezent pe scena festivalului, este DJ Tiesto.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *