Search
Generic filters
Exact matches only

Filme de comedie și piese de teatru la Comedy Cluj 2015

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” își va deschide porțile joi, 16 octombrie 2015, cu comedia „Ashby”, semnată de Tony McNamara. În total, peste 200 de filme de comedie și partu piese de teatru îi așteaptă pe cinefilii români, dar și străini, care iubesc acest gen de film.

Ediția din acest an a festivalului Comedy Cluj se va desfășura la Cluj-Napoca între 16 și 25 octombrie 2015 și promite să fie una mult mai atractivă decât edițiile precedente, în special datorită faptului că începând din acest an, festivalul ia o nouă direcție și se transformă într-un mixt de film și teatru.

4 piese de teatru la Comedy Cluj

Pentru a acoperi cât mai multe fațete ale comediei, organizatorii au decis ca anul acesta să extindă latura de scenă a acestei arte prin includerea în program a mai multor spectacole de teatru.

Dacă, până acum, teatrul a fost prezent la Comedy Cluj în mod izolat, cu unul, două spectacole la fiecare ediție, începând cu acest an festivalul pune un accent mai mare pe comedia jucată pe scenă. Treptat, Comedy Cluj se va transforma într-un mix de film și teatru, un pas natural de a îmbina comedia de pe marele ecran cu forma ei jucată încă de acum 2.000 de ani.

Astfel, în acest an, în cadrul Comedy Cluj vor fi prezentate patru piese de teatru, reprezentative pentru evoluția scenei teatrale românești din ultimii ani și anume: 39 de trepte în regia Gabrielei Dumitru; Vania și Sonia și Mașa și Spike, în regia lui Horia Suru; În parc, piesă scrisă și regizată de Radu Iacoban și Cupluri, un spectacol coupé, realizat din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu. Piesele de teatru vor fi jucate în Sala Euphorion și Sala Mare a Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Peste 200 de filme de comedie

De asemenea, ediția din acest an va fi bogată și în ceea ce privește filmele de comedie. Organizatorii au pregătit cinefililor peste 200 de filme care acoperă toate genurile comediei, dintre care unele sunt prezentate în premieră în Europa și în România.

Dintre acestea, organizatorii festivalului recomandă 5 filme care nu ar trebui ratate la Comedy Cluj și anume: Singurătatea unui asasin înainte să tragă / A Hitman’s Solitude Before the Shot, în regia lui Florian Mischa Böder (Belgia, 2014); Un vampir la psiholog / Therapy for a Vampire, regizat de David Rühm (Austria, Elveția, 2014); Sunt mort, dar am prieteni / I am dead but I have friends, în regia lui Guillaume Malandrin și Stéphane Malandrin (Franța, Belgia, 2015); Hip Hop-eration, regizat de Bryn Evans (Noua Zeenlandă, 2014) și Clasa conducătoare / The Ruling Class, în regia lui Peter Medak (Marea Britanie, 1972).

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj urmărește aducerea în sălile de proiecție din Cluj-Napoca a unei serii variate de filme de comedie produse în întreaga lume, care să permită publicului o mai bună cunoaștere a unui gen cinematografic care se poate dovedi extrem de polivalent, în spatele învelișului comic ascunzându-se deseori aspecte complexe ale vieții”, transmit organizatorii festivalului de film dedicat comediei.

Pe lângă filmele și piesele de teatru ce vor putea fi urmărite, în cadrul Comedy Cluj vor mai avea loc și conferințe, dezbateri și masterclass-uri care au ca temă comedia.

Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj”, organizat de Fundația Europeană Pentru Cultură Urbană, este cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa. Până în prezent, Comedy Cluj a adus în fața publicului peste 800 de filme de comedie, dar și regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici, care au oferit un plus de valoare proiecțiilor din sălile de cinema.

Vezi și alte evenimente din această săptămână.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *