logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Filmul „Usturoi”, produs și filmat la Cluj, cel mai vizionat film românesc din box-office în 2016

Pelicula „Usturoi”, produsă și filmată la Cluj, de către bloggerul clujean Radu Băzăvan, este cel mai vizionat film românesc din box-office în 2016, potrivit datelor oficiale raportate de distribuitorii Cinemagia.

Astfel, conform sursei citate, filmul „Usturoi” ocupă locul 1 în clasamentul filmelor românești, fiind vizionat 14.124 de spectatori și având încasări de 126.687 de lei, în primul trimestru în România. În clasamentul general, comedia românească ocupă însă doar locul 40. Dintre filmele românești, aceasta este urmată de pelicula „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, clasat pe locul 47 și lansat în 1 aprilie 2016.

Succesul nostru la public este cu atât mai neașteptat cu cât distribuția o facem noi, cu mijloacele noastre modeste. Nu avem un trust de presă în spate, nu avem experiență în acest domeniu, nu avem nici măcar buget de promovare, dar filmul se pare că este împins mai departe de propriul său succes, fără precedent cel puțin pe piața din Cluj”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA.

Film pentru un public foarte larg

Potrivit bloggerului clujean Radu Băzăvan, producătorul și scenaristul filmului, Succesul peliculei în box-ofiice-ul românesc este cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta nu a fost difuzat în toate rețelele de cinema din România, fiind un film independent cu buget redus. Totuși, succesul comediei se poate datora și faptului că se adresează unui public foarte larg, de la copii, la adulți și seniori,

Nu am reușit să intrăm în toate rețelele de cinema din România pentru că, fiind independenți și cvasinecunoscuți în industrie, trebuie să depunem efort dublu fie și numai pentru a fi băgați în seamă! Dar publicul din Cluj este de partea noastră și uneori avem și șansa de a întâlni directori de cinematograf, cum este doamna Ioana Călin de la cinema «Florin Piersic», care intuiesc potențialul comercial al peliculei noastre care se adresează în egală măsură copiilor, tinerilor și seniorilor, pentru că nu conține nuditate gratuită, înjurături și nimic din ceea ce face filmul românesc greu de digerat. De aceea spunem despre noi că suntem cel mai neromânesc film românesc”, spune Radu Băzăvan.

Lungmetrajul „Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan și regizat de Lucian Alexandrescu. Filmul prezintă prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viața, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.

La cererea publicului, comedia „Usturoi” este difuzată din nou la cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca. Filmul poate fi vizionat în data de 13 și 14 aprilie, de la ora 20.00.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *