Search
Generic filters
Exact matches only

Gurmanzii, așteptați la Cluj la prima ediție a Street Food Festival

 

Gurmanzii aflați în Cluj-Napoca în perioada 7 – 10 iulie 2016 se pot delecta cu preparate culinare delicioase, gătite de bucătari celebri. Street Food Festival este un eveniment organizat în premieră în România, menit să așeze Clujul pe harta celor mai importante festivaluri de street-food din lume.

Street Food Festival se va desfășura în perioada 7 – 10 Iulie 2016 și va aduce pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca cea mai delicioasă mâncare numai bună de a fi servită pe stradă. Evenimentul este organizat de agenția clujeană Why Not.

Rețete din 10 bucătării internaționale

Prima ediția a festivalului reunește pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca rețete delicioase din 10 bucătării internaționale, pe care iubitorii de experiențe culinare le pot degusta și compara.

Călătoriți alături de noi pe culmile gustului, în cele mai colorate și extravagante farfurii ale bucătăriilor naționale și internaționale. Așadar, apelăm la toți pofticioșii, mâncăcioșii și doritorii de aventuri gastronomice: luați-vă pofta din cui și ajutați-ne să vă împlinim visurile culinare”, transmit organizatorii evenimentului.

De asemenea, anul acesta peste 50 de restaurante se vor reuni pe Food Road și vor pregăti cele mai de top rețete pentru mâncăcioși. Cu rețete tentante și un meniu diversificat, vendorii prezenți la eveniment le propun gurmanzilor o călătorie culinară ce îi va ajuta să descopere diferite culturi, povești și gusturi inedite.

Șase zone cu activități 

Street Food Festival se adresează atât gurmanzilor, cât și pasionaților de muzică bună, dar și copiilor. În total, la prima ediție a festivalului, organizatorii lui au pregătit participanților șase zone cu activități:

  • Food Road este amenajat pe aleea principală a festivalului. Aici participanții vor găsi food trucks, wine bars, coffee vans și standuri cu mâncărurile și băuturile, dar și specialități cu care nu au avut încă ocazia să se delecteze;
  • Pop-up events by Chef Foa este un eveniment în cadrul căruia cunoscutul bucătar, care a lucrat în lucrat în bucătăria lui Jamie Oliver, va pregăti rețetele ingenioase. Chef Foa va găti alături de echipa Flavours pe 8 Iulie într-un decor impresionant la Dinner in White.
  • Pop-up market este o zonă dedicată pasionaților de gătit. Aici aceștia vor putea descoperii produse culinare care le vor încânta toate cele 5 simțuri și pe care le vor putea achiziționa pentru a le folosii acasă, în propriile rețete;
  • Festival Stage este scena pe care vor concerta artiști din țară și nu numai, preparatele culinare fiind acompaniate de concerte de muzică soul, jazz, blues sau indie;
  • Outdoor Cinema poate deveni spațiul preferat al celor care cred că un desert delicios se îmbină perfect cu un pahar de vin demidulce și un film bun. Aceștia vor avea la dispoziție un cinema în aer liber în care clasicul date cu persoana iubită, „dinner and a movie”, vin la pachet.
  • Kids Zone se adresează mâncăcioșilor de toate vârstele, așa că la Street Food Festival va exista o zonă specială unde copiii se vor putea juca și chiar vor putea participa la workshopuri de gătit pentru copii.

Pe parcursul ultimelor 2 săptămâni am mâncat multe emoții pe pâine. Pentru că suntem ambițioși, ne dorim foarte mult ca Street Food Festival să iasă așa cum ne-am imaginat de la bun început și să devină un eveniment de top în rândul festivalurilor de acest gen din lume. Vom oferi tuturor celor prezenți o experiență culinară deosebită ce va include rețete alese de street food, 10 tipuri de craft beer diferite, vinuri pe gusturile tuturor. De asemenea, știm sigur că muzica bună stimulează apetitul, tocmai de aceea line-up-ul de la Festival Stage va prezenta proiecte muzicale diverse, renumite la nivel internațional. La Culinary Outdoor Cinema vom proiecta filme precum Chef sau Hundred Foot Journey, iar la Kids Zone cei mici vor participa la workshop-uri de gătit, ateliere de bune maniere și creație și multe alte surprize.  Vă sfătuim ca pe 7-10 Iulie să vă aduceți pofta de mâncare pe Aleea Stadionului și să dăm startul așa cum se cuvine primei ediții de Street Food Festival din România”, a declara Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Meniul complet și toate detaliile referitoare la program sunt disponibile pe site-ul Street Food Festival.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *