logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

Cea de-a 14-a ediție a TIFF începe astăzi la Cluj-Napoca. Festivalul este cel mai important festival de film din România și adună peste 200 de producții cinematice și 850 de invitați din toate colțurile lumii, la Cluj.

Festivalul se desfășoară între 29 mai și 7 iunie în mai multe locații din Cluj-Napoca și împrejurimi. Astfel, gala de deschidere va avea loc în Piața Unirii din oraș cu premiera națională a proiecției Povești Trăznite în regia lui Damián Szifron. Filmul este nominalizat în acest an la Premiile Oscar și urmează să fie distribuit în cinematografe de Transilvania Film din 12 iunie. Proiecția din Cluj este în open air și începe la ora 20:45.

În primul weekend de festival se desfășoară TiffCampus, care oferă proiecții de filme, concerte și petreceri cu intrare liberă, în complexul studențesc Hașdeu. Aici vor fi proiectate vineri Dyke Hard (parodie SF), sâmbătă Wild Tales și duminică Dessau Dancers (istoria breakdance-ului în Germania de Est).

În același weekend, la castelul Banffy din Bonțida are loc evenimentul Weekend la castel, tot în cadrul TIFF și include activități pentru copii, ateliere și spectacole, dar și premiera unui documentar mult așteptat: Kurt Cobain: Montage of Heck.

Un alt proiect marca TIFF dedicat celor mici este EducaTIFF. Evenimentul se află la a 7-a ediție, iar în cadrul acestuia vor fi proiectate filme premiate la festivaluri internaționale precum Slăbănoaga de soră-mea (My skinny sister). Agenda evenimentului include și o conferință pe tema importanței educației cinematografice în școli.

În cartierele clujene, puteți viziona proiecții TIFF în Mănăștur Open Air (va fi proiectat filmul El Cinco), Cinema Mărăști (va fi proiectat filmul Historia del Miedo), dar și în zonele centrale la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria și Cercul Militar.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *