Search
Generic filters
Exact matches only

Începe prima ediție de iarnă a Zilelor Culturale Maghiare

Prima ediție de iarnă a Zilelor Culturale Maghiare va avea loc în perioada 11 – 20 decembrie 2015 și este organizată de Asociația Clujul Comoară. Timp de zece zile, clujenii vor avea parte de 80 de evenimente culturale și artistice inedite.

Festivalul de iarnă a Zilelor Culturale Maghiare se va organiza în diferite locații din oraș, precum: Teatrul și Opera Maghiară, Sala Sporturilor „Horia Demian”, Casa de Cultură a Studenților, Biserica „Sfântul Mihail”, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau diferite cafenele și baruri din oraș.

Potrivit organizatorilor, bugetul primei ediții a Festivalul de iarnă a Zilelor Culturale Maghiare este de 60.000 de euro – similar cu cel al primei ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, organizate în 2010.

80 de evenimente în 10 zile de festival

Prima ediție de iarnă Zilelor Culturale Maghiare va cuprinde aproximativ 80 de evenimente, în cele zece zile de festival, precum: concerte, expoziții, prezentări de carte, spectacole de teatru (microstagiunea Teatrului Maghiar) și de operetă, activități pentru familii și copii, recitaluri de muzică clasică, seri de dans sau petreceri, însă lista poate continua.

Festivalul de Iarnă este o bună ocazie pentru ca oamenii să se întâlnească înainte de sărbători, să își ureze unul altuia „Sărbători fericite!” și să înceapă noul an cu bună dispoziție”, a declarat Gergely Balázs, președintele Asociației Clujul Comoară.

Astfel, având în vedere că în acest an Clujul e Capitală Europeană a Tineretului, primul weekend (11-13 decembrie) va fi dedicat în primul rând tinerilor, iar pe scena Sălii Sporturilor „Horia Demian” vor urca formații în vogă acum în Ungaria, precum Hooligans, Bagossy Brothers Company (12 decembrie), Pannonia Allstars Ska Orchestră și Intim Torna Illegál (13 decembrie). De asemenea, în Music Pub vor concerta formațiile Knock Ouţ și Infinity.

Al doilea weekend al manifestării (19-20 decembrie) cuprinde evenimente precum concertul muzicianului – cântăreț și compozitor – Tolcsvay László și al formației FG-4, care aduce un omagiu muzical legendarei trupe Fonográf. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților.

La finalul Festivalului de Iarnă, publicul va putea savura opereta Sylvia (Regina Ceardașului), de Kálmán Imre, un spectacol jubiliar la împlinirea a 100 de ani. Evenimentul va avea loc duminică, 20 decembrie, de la ora 17.00, la Opera Maghiară din Cluj.

Alte locuri de desfășurare a evenimentelor din cadrul festivalului includ Biserica „Sfântul Mihail”, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau cafenele și baruri precum Bulgakov și Insomnia.

Biletele pentru concertele de la Sala Sporturilor costă 15 lei/seară (pentru două concerte), iar prețul concertului de la Casa de Cultură a Studenților este tot de 15 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe biletmaster.ro, de la casieria Operei Maghiare, respectiv la locul de desfășurare al evenimentelor. De asemenea, prețul biletelor pentru spectacolele de teatru și de operetă sunt conform tarifelor instituțiilor menționate.

Programul complet, împărțit pe zile, a evenimentelor care vor avea loc în cadrul primei ediții de iarnă a Zilelor Culturale Maghiare, poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului cultural-artistic.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *