logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Casa TIFF – câștigătorul premiului ”3 în 1” pentru cel mai popular bistro

casa tiff

Cluj Life Awards este cel mai important eveniment din Cluj Napoca dedicat premierii muncii depuse de organizatorii de evenimente și a managerilor de localuri. Peste 11 mii de devoratori de evenimente au votat în acest an câștigătorii celor 16 categorii. Iar pentru că ne-am aflat și noi printre partenerii care au susținut Cluj Life Awards, am stat de vorbă cu oamenii din spatele localurilor premiate ca să aflăm ce înseamnă pentru ei premiul câștigat și care sunt atuurile fiecăruia. Astăzi, ne-a răspuns la întrebări Miron Adrian, manager Casa TIFF.


Care este istoria voastră și ideea din spatele conceptului?

Casa TIFF se află într-o clădire cu o istorie bogată, datând din secolul  XVIII, la a cărei construcție s-a folosit piatră din vechile ziduri ale cetății romane. Clădirea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare în urma eforturilor organizatorilor Festivalului Internațional de Film Transilvania și și-a deschis porțile în iunie 2012, cu ocazia celei de-a XI-a ediții a TIFF.

Pornind de la viziunea Casa Tiff – “Food Meets Art”, începând cu primăvara anului 2015 localul a trecut printr-o serie de transformări, pentru a-l aduce mai aproape de conceptul de artă, film și bună dispoziție, într-un melanj cu arta culinară și mixologia.

Așa cum festivalul TIFF este un punct de reper pe harta festivalurilor de film europene, ne dorim ca și Casa TIFF să devină un punct de reper pe harta localurilor din România.

Care este poziționarea localului pe piața din Cluj-Napoca?

Casa TIFF reprezintă o sinergie între un Bistro și un Cocktail Bar. Cu un meniu de mâncare inspirat din bucătăria internațională, dar și cu un mare accent pe cocktail-uri și o selecție generoasă de whiskey, rom și gin, Casa TIFF e mai mult decât un Bistro.

Care sunt atuurile și punctele voastre forte?

casa tiff

Viziunea în ceea ce privește domeniul ospitalității. Casa TIFF nu are clienți, are oaspeți care ne vizitează pentru experiența pe care o oferim, experiență care nu se rezumă doar la mâncare și băutură, ci la ambianța pe care o creăm prin decor, meniu și interacțiunea cu colegii noștri. Puncte forte sunt și poziționarea în zona centrală a orașului și parcarea publică de vizavi, alături de terasa generoasă.

Prin ce vă diferențiați față de concurență?

Există o serie de localuri pe piața din Cluj care oferă preparate gustoase și chiar cocktailuri interesante, însă atmosfera creată la casa TIFF, de la meniuri la decor și vibe-ul dat de conexiunea cu arta și cu festivalul în sine oferă oaspeților noștri o experiență memorabilă, unică.

Cine sunt persoanele care calcă în localul vostru?

Oaspeții noștri fac parte, în principal, din categoria de vârstă 25-35 de ani, care în general au o afinitate pentru cultură și artă, indiferent ca e vorba de filme, teatru sau cărți. Dar nu doar atât. Ne încântă să vedem că această afinitate se regăsește și în rândul tinerilor.

Care sunt preparatele/băuturile pe care le recomandați celor care vă trec pragul?

casa tiff

Preparatele din meniul Casei TIFF împrumută nume de actori sau filme celebre. De la Arnold Schwarzenburger și Pork of Wall Street la Count Dracula’s Bloody Steak și Pink Floyd: The Wal…nut (somon în crustă de nuci și orez sălbatic), până la delicioasele deserturi La Dolce Vita Cheesecake și Willy Wonka Lava Cake, meniul nostru este o adevărată aventură în lumea filmului și artei.

Lângă aceste preparate recomandăm colecția Showtime, o categorie de cocktail-uri realizate de către unii din cei mai buni barmani din țară, băuturi premiate la diferite competiții de bartending. Credem cu tărie că și bartending-ul este o artă și dorim ca lumea să știe că în România sunt oameni de excepție în acest domeniu, drept dovadă trei dintre colegii noștri au fost selecționați la acest început de an pentru a participa la competiții de anvergură.

Ce reprezintă pentru voi premiul câștigat în cadrul ClujLife Awards?

Premiul pentru “Cel mai popular Bistro” reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse pentru transformarea acestui loc și în același timp o motivație pentru a continua să inovăm și să ajungem departe. Dat fiind că ați atins acest subiect, dorim să mulțumim celor care au făcut ca acest premiu să ajungă la Casa TIFF.

Care sunt planurile pentru sezonul cald? Pregătiți un meniu nou de vara?

După renovarea din interior a venit rândul terasei, la care vom aduce îmbunătățiri. Marele atu al terasei este că, deși se află în zona zero a orașului, este ferită de agitația și gălăgia provocate de trafic. Vom avea evenimente săptămânale care se vor desfășura pe terasă, de la muzică live instrumentală la sesiuni de “After work Chill” cu DJ Live.

Bineînțeles, transformarea va fi completată de un nou meniu, care va conține o categorie de cocktail-uri răcoritoare, de vară (Cooler’s).

3 recomandări de băuturi noi în meniul Casei TIFF?

Manarola (cocktail finalist mondial la Bacardi World Legacy 2012, creația lui Costin Gache)

Charlie Chaplin (pentru că o zi fără zâmbete e o zi irosită)

Categoria Cooler’s (sunt prea bune ca să recomandăm unul singur și veți avea toată vara la dispoziție să le degustați)

Surse foto: Casa TIFF

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *