Search
Generic filters
Exact matches only

Jocurile de evadare din Cluj-Napoca

[tps_header]

Un nou tip de activitate de grup, pentru timpul liber, a început să fie foarte populară în rândul tinerilor din Cluj-Napoca, în ultimii ani. Este vorba despre jocurile de tip „room escape/evadare”.

Aceste jocuri de echipă, care durează de obicei aproximativ 60 de minute, presupun evadarea sau eliberarea dintr-un spațiu închis. Împreună, membrii echipei trebuie să găsească diferite indicii sau obiecte ascunse, care să îi ajute să evadeze. De asemenea, în majoritatea jocurilor, echipa trebuie să rezolve împreună anumite task-uri și puzzle-uri. Jocul se încheie fie atunci când timpul a expirat, fie în momentul în care jucătorii au reușit să rezolve toate cerințele și, în consecință, s-au eliberat, câștigând jocul.

Tinerii adoră aceste jocuri distractive motiv pentru care, în ultimii ani, numărul spațiilor din Cluj-Napoca, unde se poate juca acest tip de joc de evadare, a crescut semnificativ. Astfel, în prezent, aceștia pot alege între opt jocuri de evadare, cu diferite tematici. Mai jos vă prezint o listă a jocurile de tip „room escape” din Cluj-Napoca.

[/tps_header]

The Dungeon 1

The Dungeon

Cel mai vechi joc de evadare din oraș este The Dungeon, care a fost deschis în anul 2013 și a atras deja câteva sute de grupuri, de toate vârstele. În Cluj-Napoca, The Dungeon prezintă două jocuri de evadare.

Primul joc lansat sub brandul The Dungeon este „The Experiment”. Acest prezintă povestea unui Savant Nebun care a trăit în anii 1940. „Acțiunea se petrece în laboratorul savantului unde acesta face experimente pe prizonieri, pe care îi torturează folosind mijloace creative. Pe unii dintre ei îi lasă se evadeze, dar nu înainte de a-i pune să treacă mai multe obstacole, care le testează capacitatea de analiză, rapiditatea, gândirea logică și creativitatea”, potrivit descrierii jocului.

Adresa: str. Petru Maior, nr. 13 (la subsol)

Cel de-al doilea joc realizat sub brandul The Dungeon este „The Secret”. Povestea este plasată într-un sat românesc transilvănean unde groparul îl ascunde în curtea sa pe Conte, cel mai mare dușman al sătenilor. Din cauza faptul că acesta a distrus tot ceea ce ei prețuiau, acum sătenii încearcă să îl găsească și să îl pedepsească, însă vor avea de înfruntat numeroase capcane malefice.

Adresa: str. Horea, nr. 75 (la subsol).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *