Search
Generic filters
Exact matches only

Liceenii pasionați de cinematografie pot învăța să facă filme în cadrul TIFF

Liceenii pasionați de cinematografie și care își doresc să învețe să facă filme se pot înscrie la atelierul dedicat lor, organizat în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Organizatorii TIFF au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 14-a ediție a atelierului de film „Let’s Go Digital!”.

Lansat în 2005 în cadrul TIFF, Let’s Go Digital! este un atelier cu tradiție, de inițiere în tehnici digitale de filmare și montaj, și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din toată țara, pasionați de film, fotografie, editare video. Ediția cu numărul 14 a Let’s Go Digital! va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 4 iunie 2016.

Prin Let’s Go Digital!, în fiecare an, TIFF le oferă tinerilor șansa de a-și descoperi și dezvolta aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, aceștia parcurgând timp de 10 zile toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitală, montaj și prezentarea scurtmetrajului realizat. Li se va pune la dispoziție aparatură profesională, fiind îndrumați de profesionişti din cinematografia românească. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Mulți dintre foștii participanți ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și sunt activi ca cineaști”, transmit organizatorii TIFF.

15 tineri vor învăța cum se face un film

În urma unei preselecţii făcute de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, cei 15 participanţi aleși vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2016. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

Înscrierile au loc până în data de 10 mai 2016. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF.

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 5 iunie 2016.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *