logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mâncare gratuită pentru copiii de la Pata Rât

Primăria Cluj-Napoca va acorda și în acest an o sumă de bani, necesară pentru asigurarea hranei copiilor defavorizați din zona Pata Rât.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, în total, administrația locală va aloca suma de 211.680 lei, reprezentând cheltuieli pentru asigurarea hranei copiilor beneficiari ai serviciilor socio-educative acordate în zona rampei de gunoi.

Hrană pentru 98 de copii de la Pata Rât

De această masă vor beneficia 98 de copii de la Pata Rât, care sunt incluși în programele socio-educative ale fundațiilor și asociațiilor partenere  cu Direcția de Asistență Socială și Medicală (D.A.S.), din cadrul primăriei clujene.

În urma proiectului adus în fața Consiliului Local în ședința din 4 februarie 2016, prin D.A.S. și Cantina de ajutor social și pensiune va fi asigurată hrana celor 98 de copii din programele menționate, pentru întreg anul 2016”, potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca.

333 de minori în Pata Rât

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală (D.A.S.), a monitorizat în permanență situația familiilor și copiilor din această zonă. De asemenea, instituția clujeană a susținut programele fundațiilor și asociațiilor partenere.

Au fost identificați 333 de copii cu vârsta până în 18 ani, dintre care 248 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani. 150 dintre aceștia sunt elevi cuprinși în formele de învățământ de la unitățile școlare din Municipiul Cluj-Napoca, iar 98 de copii sunt incluși în programele socio-educative ale fundațiilor și asociațiilor partenere D.A.S.”, mai transmit autoritățile locale.

Printre fundațiile și asociațiile care oferă programe socio-educative pentru copiii din Pata Rât se numără: Fundația Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj – Pata-Cluj, Fundația Prorroma și Fundația Creștină de Ajutorare.

Acesta nu este primul an în care Primăria Cluj-Napoca asigură mâncarea copiilor săraci din Pata Rât. Anul trecut, administrația locală a alocat suma de 100.000 de lei pentru asigurarea hranei copiilor care locuiesc în această zonă defavorizată a orașului.

De asemenea, anul acesta Consiliul Local a alocat suma de 100.000 de lei, pentru asigurarea a două mese pe zi – prânzul și cina – echipajelor SMURD de tip TIM (Terapie Mobilă Intensivă) din Cluj.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *