Search
Generic filters
Exact matches only

Noaptea lungă a filmelor scurte în Cluj

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul bucureștean de scurtmetraje, vine în acest an și la Cluj-Napoca. Astfel, în data de 2 iulie, cinefilii clujeni pasionați de pelicule scurte se vor putea bucura de acestea la Cinema Arta.

Maratonul cinematografic include filme scurte premiate la Oscar, Bafta, Berlin sau Clermont – Ferrand. Acesta se află la cea de-a 8-a ediție în 2016 și va rula scurtmetraje concomitent în marile orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Constanța.

Clujenii vor putea viziona aceste filme pe parcursul unui maraton de 8 ore, „de la apus, până la răsărit de soare”, pe parcursul nopții de 2 spre 3 iulie (sâmbătă spre duminică).

Pelicule care vor rula

ShortsUP, cei care organizează maratonul de scurtmetraje, invită clujenii să vizioneze filme scurte în care „râsul, inspirația, curiozitatea sau bucuria se vor îngrămădi pe ecranul de la ShortsUP într-un amalgam de emoții traduse în poveștile scurte ale anului.”

Organizatorii au realizat și un mic video teaser pentru ediția din acest an, deși, acolo este menționată doar locația din Capitală.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ATaFLu_ulFk]

Pe lista peliculelor care vor rula se află și următoarele:

  • Bâlbâitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015) – dramă; câștigător al premiului OSCAR pentru cel mai bun film scurt al anului.
  • Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franța, 2015) – animație; câștigător al premiului Cesar pentru animație.
  • Șunca doamnei Razie (r. Sol Friedman, Canada, 2015) – documentar; câștigător al premiului pentru cel mai bun documentar la Sundance Film Festival.
  • Valul ’98 (r. Ely Dagher, Lebanon, 2015) – animație și biografie; câștigător al trofeului Palme d’Or la Cannes Film Festival.
  • Vara (r. Ronny Trocker, Franta/Belgia, 2015) – ficțiune; selecționat la Berlin Film Festival.
  • Accidente și calamități (r. James Cunningham, Noua Zeelanda, 2015) – animație și comedie; nominalizat la festivalul internațional de scurtmetraj de la Clermont-Ferrand.

Publicul, juriu pentru ShortsUP Audience Award

Publicul clujean, dar și cel din celelalte 3 orașe, va avea ocazia să voteze scurtmetrajul preferat, pentru șansa ca acesta să câștige premiul ShortsUP Audience. Ca în orice competiție, câștigătoare va fi pelicula cu cele mai multe voturi adunate.

Clujenii interesați de acest maraton, pot achiziționa un bilet de pe Eventbook.ro, iar prețul acestuia este de 30 de lei.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *