Search
Generic filters
Exact matches only

Someș Delivery amenajează un nou spațiu de relaxare pentru clujeni

Începând din 10 aprilie 2016, clujenii care locuiesc în cartierul Grigorescu se vor putea bucura de un nou spațiu de relaxare, pe malul Someșului. Pe porțiunea verde de mal de pe strada Gavril Muzicescu, echipa Someș Delivery va amenaja un loc de întâlnire pentru cei care vor să se apropie de natură.

Construim un loc de întâlnire pentru locuitorii cartierului Grigorescu care vor să se apropie de Someș. Inițiativa e parte din proiectul Someș Delivery, care se desfășoară în 2016 pe segmentul Garibaldi-Napoca. Înaintea celor două zile (18-19 iunie) în care malurile vor fi amenajate și animate pentru a pune în valoare potențialul râului, dorim să ne apropiem de comunitatea locală și să o implicăm în activitățile proiectului și, dincolo de acesta, în viitorul Someșului”, transmite echipa Someș Delivery, printr-o postare publicată pe pagina de Facebook a proiectului.

Proiect realizat de 10 studenți arhitecți

Locul de întâlnire va fi amplasat pe porțiunea de mal verde de pe strada Gavril Muzicescu, aproape de intersecția cu strada Sigismund Toduță. El este construit printr-un atelier coordonat de echipa Someș Delivery, la care participă 10 studenți arhitecți.

Prima etapă, de proiectare, a avut loc între 25-27 martie 2016, iar construirea propriu-zisă se va face între 6 și 9 aprilie 2016, cu următorul program de șantier: 9:00-13:00 și 14:00-19:00.

Inaugurarea va avea loc duminică, 10 aprilie 2016, la ora 16:00, cu o prezentare informală a proiectului Someș Delivery și a mizelor sale, urmată de socializare la un pahar de vin. Până în 19 iunie, acest loc va găzdui întâlniri săptămânale cu locuitorii zonei, coordonate de Dragoș Dascălu. Ziua avută în vedere pentru acestea este marțea, între orele 16:00 și 19:00”, au mai transmis inițiatorii proiectului.

În afara întâlnirilor din cadrul proiectului Someș Delivery, spațiul va fi deschis locuitorilor din zonă, care îl pot folosi după cum doresc, ca mobilier urban.

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. Gândit pe termen lung, el abordează în fiecare an un alt segment al râului, pe care îl analizează dintr-o perspectivă multi-disciplinară.

Cea de-a doua ediție Someș Delivery va avea loc în weekendul 18-19 iunie. Până în 4 mai clujenii interesați de acest proiect pot propune evenimente sau amenajări care să fie puse în practică în cadrul Someș Delivery.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *