logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Someș Delivery, evenimentul ce dă viață malurilor râului în acest weekend

Clujenii sunt așteptați, în weekendul 18 – 19 iunie, pe malul Someșului, pentru a participa la activitățile și evenimentele organizate în cadrul celei de-a doua ediție a proiectului Someș Delivery. 

Timp de două zile, clujenii vor avea parte de concerte, jocuri, ateliere sau dezbateri și multe alte activități în spații special amenajate pe malul Someșului, pe porțiunea situată între Podul Napoca și Podul Garbaldi.

Locuri de plimbare și de relaxare

Somes Delivery - harta tronson 2016

Sursă foto: Someș Delivery

În acest an, echipa Someș Delivery pune la dispoziția celor prezenți pe malul Someșului 11 amenajări, ce includ atât locuri de plimbare, cât și spații de relaxare, pe malul Someșului. Este vorba despre amenajările: Loc de întâlnire, Someș Alley, Aleea Podului Napoca, Pietonala Muzicescu, Pier-to-Pier, Someș Mill, Someș Pavilion, Someș View, Noi treceri de pietoni, La umbra crengilor și Cocono Cuib.

Astfel, aici vor fi amenajate spații de întâlnire, terase, locuri dedicate copiilor, o promenadă pietonală, un umbrar confecționat din frunze pentru zilele toride, „cuiburi” pentru oameni, confecționate din materiale naturale care izolează fonic, dar și o gradenă pe malul râului potrivită ca spațiu de relaxare ferit de zgomotul străzii.

De asemenea, timp de două zile, strada Muzicescu se va închide pentru mașini și se va transforma într-o pietonală, iar pe Aleea Podului Napoca vor fi amenajate temporar băncuțe care oferă o priveliște spectaculoasă a apusurilor de soare din Cluj. În plus, în cadrul ediției din acest an clujenii vor putea trece Someșul cu barca, în cadrul proiectului Pier-to-Pier.

În afara celor 11 amenajări, sâmbătă, 18 iunie, pe strada Gavril Muzicescu, lângă Someș, va fi amenajat târgul de vechituri „Oser lângă Someș”, dedicat colecționarilor de obiecte vechi din oraș.

Instalații inedite pe malul Someșului

Pe lângă cele 11 amenajări de spații dedicate clujenilor, pe malul Someșului vor fi amenajate și câteva instalații menite să anime aceste spații.

Astfel, pe gradena de pe malul râului clujenii vor fi întâmpinați de licurici digitali care reacționează în prezența oamenilor. De asemenea, un grup de siluete, așezate pe malul Someșului, îi va invita pe trecători să se oprească pentru câteva minute pe malul râului.

În plus, telefonul din fir din ață și conserve goale pe post de receptoare le va aduce aminte celor prezenți în weekend în această zonă a orașului de jocurile copilărie. Acesta va face legătura dinte cele două maluri ale râului.

Nu în ultimul rând, clujenii care au idei interesante de amenajare a malurilor Someșului pot să le scrie sau să le deseneze pe panoul translucid amenajat temporar aici.

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. Programul complet al ediției din 2016 a proiectului poate fi consultat pe site-ul Someș Delivery.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *