logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tronsonul de est al modernizarii Pieței Unirii a fost finalizat

modernizare piata unirii

Porțiunea de pe latura de est a Pieței Unirii, dintre strada Iuliu Maniu și trecerea de pietoni colț Eroilor, a fost redată traficului pietonal, conform declarațiilor făcute de primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

„Lucrările cuprind pavarea cu granit a trotuarului, amenajarea benzii pentru viitorul stand de taxi când se închide latura de vest, spaţiu pistă de biciclete (urmează a fi marcat corespunzător la încheierea tuturor lucrărilor, potrivit lui Boc), plantarea de arbori, mobilier urban şi iluminat modern.

În prezent,  se lucrează la partea din faţa statuii Memorandiştilor. Apoi, în funcţie de vreme, vom lucra pe tronsonul de la strada Iuliu Maniu la Muzeul de Artă. Lucrările pe latura de vest a Pieţei Unirii vor demara la începutul anului viitor”, a spus Boc.

Piața Unirii a intrat într-un proces de modernizare în luna august, imediat după Zilele Culturale Maghiare, 14 – 21 august. În cadrul acestui proiect, latura vestică va fi închisă definitiv, acesta fiind transformată în zonă pietonală.

Renovarea pieței a început pe latura sudică, mai exact, trotuarul de la instersecţia cu strada Universităţii până la intrarea pe Bulevardul Eroilor. Aceasta a implicat înlocuirea vechilor dale de bazalt cu altele de andezit, toate fiind aprobate de Comisia Zonală a Monumentelor şi Siturilor Istorice Cluj.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *