logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Viața rurală, surprinsă într-o expoziție de fotografie

Clujenii pasionați de etnografie, pot vizita, începând din această săptămână, o expoziție ce cuprinde aproape 100 de fotografii ce ilustrează viața rurală din zilele noastre. Acestea vor fi expuse la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Vernisajul expoziției de fotografie etnografică „Interval deschis”, a artistului Alexandru Feher, va avea loc miercuri, 10 februarie 2016, de la ora 17.00.

Potrivit autorului fotografiilor, titlul expoziției dorește să scoată în evidență faptul că existența noastră este în continuă schimbare.

Am construit acest titlu prin împrumutarea unui termen matematic, întrucât consider că definiția acestuia este asemănătoare cu esența expoziției. Toposul existenței noastre acceptă în fiecare clipă noi indivizi, noi ipostaze, fiind locul în care se realizează fuziunea antagonică dintre estetic și inestetic, bine și rău, inteligență și prostie, autentic și fals. Acestea au fost și sunt acceptate chiar și în prezent, simbioza lor constituind cotidianul zilelor noastre”, spune Alexandru Feher despre semnificația denumirii expoziției „Interval deschis”.

Fotografiile din expoziția acestuia încearcă să surprindă acest aspect prin prisma unor instantanee.

 „«Interval  deschis», precum ii sugerează și numele, nu va putea fi considerată niciodată completă pe deplin, deoarece, pe lângă metamorfoza societății, coeficientul de inovație al acesteia continuă să se augmenteze, determinând ca intervalul să rămână deschis”, mai adaugă fotograful.

Cine este Alexandru Feher?

Născut în anul 1966, originar din Vama (Țara Oașului), Alexandru Feher ne surprinde prin viziunea sa proprie și originală asupra realităților de astăzi ale lumii rurale și nu numai.

De la prima sa expoziție personală, deschisă în urmă cu 12 ani, la Muzeul Țării Oașului din Negrești Oaș, activitatea expozițională a lui Alexandru Feher a înregistrat o evoluție puternic ascendentă, el ajungând să își prezinte lucrările la Palatul Parlamentului (2013) sau la Institutul Cultural Român din Praga (2014).

Expresive, poetice, uneori aspre și pline de contraste, lucrările lui Alexandru Feher ne invită la o „lectură” a realității, care ne este prezentată, uneori, în culorile sale cele mai stridente, într-o viziune de inspirație neorealistă care ne invită la introspecție, analiză și, poate, regăsire.

Expoziția „Interval deschis”, ce cuprinde aproape 100 de lucrări, marchează cea dintâi prezență a artistului Alexandru Feher în spațiul muzeal clujean. Aceasta va fi deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în perioada 10-25 februarie 2016.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *