Search
Generic filters
Exact matches only

Intrare liberă la Gradina Botanică de Ziua Internațională a Cărții

Clujenii, dar și turiștii care își doresc să viziteze Grădina Botanică în această primăvară o pot face în mod gratuit sâmbătă, 23 aprilie 2016, cu condiția să aibă la ei o carte. Evenimentul are scopul de a promova Ziua Internațională a Cărții.

Astfel, pe lângă plăcerea de a citi în aer liber, pasionații de lectură pot face și o plimbare în frumoasa grădină botanică din oraș, biletul de intrare fiind înlocuit, în această zi, cu o carte, conform inițiatorilor evenimentului.

Pe 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, pentru al treilea an la rând, sunteți invitați să participați la o campanie de promovare a lecturii prin a vă invita prieteni, colegi, angajați sau parteneri la o plimbare în frumoasa Grădină Botanică din Cluj-Napoca. Intrarea este gratuită pentru toate persoanele care vor prezenta o CARTE în loc de bilet”, apare într-o postare de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lectură pentru copii

Cu această ocazie, cei copii prezenți în după-amiaza zilei de 23 aprilie în Grădina Botanică din oraș vor putea asculta și o poveste citită de unul dintre membrii clubului de lectură Vocea cititorului.

De la ora 16.00, la foișorul din grădina japoneză, o să fie și o ediție a clubului de lectură Vocea cititorului unde va fi citită cartea Micul Prinț”, mai transmit inițiatorii evenimentului.

„Natura și cărțile aparțin ochilor care le văd în profunzimea lor” – Ralph Waldo Emerson

23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, a fost sărbătorită pentru prima data de către cei de la UNESCO în 23 aprilie 1995.

Organizația internațională a proclamat această dată ca fiind ziua oficială a cărții și drepturilor de autor, în cadrul celei de-a 28-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO, în 1995, prin Rezoluția 3.18, considerând evenimentul o oportunitate pentru recunoașterea puterii cărți în schimbarea în bine a vieții și, totodată, pentru a-i sprijini pe autorii de cărți.

Succesul acestei zile oficiale a dus la crearea competiției pentru titlul de „Capitala mondială a cărții”. Primul oraș din lume care a obținut acest titlu a fost capitala Spaniei, Madrid, care a fost „Capitala mondială a cărții” în anul 2001.

În România, în ziua de 23 aprilie este sărbătorită și Ziua Bibliotecarului, concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. „Ziua Bibliotecarului din România” a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *