logo
Search
Generic filters
Exact matches only

3 sfaturi pentru un Paște fără stres!

Sărbătoarea Pascală este cea mai importantă din calendarul religios creștin, motiv pentru care este important să o sărbătorim cum se cuvine. Pentru asta, ți-am pregătit câteva sfaturi de ultimul moment, ca weekendul acesta să fie perfect din toate punctele de vedere. Aceste sfaturi ar trebui să te ajute să îți realizezi toată treaba în timp util, fără să te stresezi că ești în întârziere.

Multitask

Deși în mod obișnuit nu este recomandat să faci multitasking, de această dată este chiar recomandat. Lucrează intermitent pentru două preparate, atunci când timpul îți permite. Spre exemplu, cât timp se coace una dintre prăjituri, pregătește blatul pentru cea de-a doua, astfel încât să fie gata de pus în cuptor atunci când o scoți pe cealaltă. Astfel, nu doar că vei economisi timp, dar îți vei eficientiza și procesul de coacere, pentru că nu va trebui să mai preîncălzești cuptorul. O altă opțiune este să pui două prăjituri în același timp în cuptor, în tăvi diferite. Atenție însă, ai grijă la metoda de coacere dacă intenționezi să faci asta. Unele prăjituri necesită un timp mai îndelungat de coacere, iar altele cer ca ușa cuptorului să nu fie deschisă în timpul coacerii.

Plănuiește totul

Cel mai bine este să îți începi ziua făcând un plan pentru ziua care urmează. În acest mod, nu vei fi surprinsă de probleme neprevăzute și vei putea să faci totul conform planului. Pentru asta, gândește-te la toate lucrurile pe care le ai de făcut azi, pune-le pe o hârtie în ordinea importanței și trece și timpul estimat pe care crezi să o să îl petreci făcând acea activitate. S-ar putea să fii plăcut surprinsă la final, descoperind că ai făcut totul mai rapid decât ai crezut.

Fă pauze de relaxare

Pregătirile pentru sărbători pot crea haos și stres în rândul majorității dintre noi. Ca să eviți clacări datorate acestui stres, fă câteva pauze scurte pe parcursul zilei. În aceste pauze poți să îți odihnești ochii, ținându-i închiși, poți să te energizezi făcând puțină mișcare sau să guști ceva dulce, care să îți facă plăcere.

Asigură-te că sărbătorile nu trec pe lângă tine în fugă și că nu te întorci la muncă mai obosită decât erai înainte de aceste câteva zile libere. Este important să îți acorzi timp să te bucuri de tot ceea ce ai plănuit pentru Paști.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *