logo
Search
Generic filters
Exact matches only

6 lucruri care îi fac diferiți pe oamenii care se trezesc devreme

Pentru majoritatea persoanelor, trezitul de dimineață este un moment cu adevărat teribil pentru simplul fapt că le este greu să părăsească patul, care are darul de a fi atât de confortabil, mai ales când avem câte ceva de făcut. Ritmul circadian este vinovat pentru acest lucru, deoarece, este foarte probabil să ne fi obișnuit să stăm treji până noaptea târziu. Din câte se pare, un astfel de obicei nu are niciun avantaj, de aceea ar fi bine să renunțăm cât de curând la el, mai ales dacă suntem nevoiți să mergem la serviciu de la prima oră a dimineții.

Cei care se trezesc de dimineață au câteva beneficii care vor fi ilustrate în lista de mai jos:

1. Sunt mai fericiți pentru că se trezesc odihniți și gata de acțiune. Acest tip de oameni sunt mai adaptați la programul normal de lucru și până ajung la muncă deja sunt pregătiți să înceapă treaba.

2. Sunt mai productivi dimineața. În această perioadă au cea mai mare energie și de aceea, își programează activitățile mai grele la prima oră a dimineții.

3. Au un risc mai scăzut de depresie. Conform unor studii medicale, oamenii care stau până târziu sunt predispuși la probleme de acest gen.

4. Își fac treaba în ritmul lor și nu devin stresați încă de dimineață. Au timp de micul dejun, de un duș și de orice alte lucruri au nevoie, pentru că opresc alarma la timp și, uneori, se dau jos chiar mai devreme decât ar trebui.

5. Sunt mai pregătiți pentru restul zilei. Au timp să se organizeze cum trebuie și își pregătesc chiar și hainele de seara, pentru a nu mai pierde timp dimineața. Se trezesc în fiecare zi la aceeași oră și își impun aproape mereu termene limită.

6. Au note mai bune la examene. Universitatea din Texas a testat o astfel de ipoteză care, din câte se pare, s-a dovedit a fi adevărată. Oamenii „dimineții” sunt, de obicei, mai odihniți și se duc la cursuri indiferent de ora la care sunt programate.

După cum se poate observa, trezitul de dimineață are câteva avantaje clare, de care ar trebui să profităm cât mai mulți dintre noi dacă vrem să ne îmbunătățim stilul de viață. Probabil, această rutină nu se va potrivi tuturora, însă cei care sunt nevoiți să se trezească de dimineață pot profita din plin de această mică schimbare a obiceiurilor.

Tu ești o persoană matinală?

Citește și despre câteva metode simple pentru a-ți îmbunătăâi starea de spirit încă de dimineață

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *