logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alanya, Turcia – perla rivierei mediteraneene

alanya turcia

Astăzi îţi propunem un exerciţiu de imaginaţie. Închide ochii şi imaginează-ţi cum ar fi să te trezeşti pe coasta de sud a Turciei, în staţiunea Alanya, unde să petreci un concediu de vis timp de o săptămână. Una dintre cele mai populare destinaţii turistice ale Rivierei mediteraneene îşi aşteaptă turiştii în fiecare an cu nouă luni de soare, nisip galben umbrit de palmieri, grădin luxoase, intrare lină în apă cristalină şi peisaje montane de vis.

Obiective turistice

Peștera Damlatas

pestera damlatas

sursa foto: turkcebilgi

Înăuntrul peștere situate pe partea de vest a plajei Cleopatra vei găsi niște stalactite și stalacmite uluitoare. Se spune că peștera a fost descoperită întâmplător în anul 1948, fiind recomandată în specila persoanelor care suferă de astm, datorită nivelului ridicat de dioxid de carbon și umiditatea de peste 90%.

Râul Dim

raul Dim

Sursa foto: tatilvegezi

O plimbare pe lângă râul Dim, aflat la aproximativ 8 km de Alanya, îți oferă prilejul să petreci o zi relaxantă și să descoperi preparatele zonei. De-a lungul râului, te poți odihni la unul dintre numeroasele localuri sau să servești prânul înăuntrul unei colibe aflate în interiorul râului.

Turnul Roșu

turnul-rosu-turcia-alanya_41967067

sursa foto: © Natalya Sidorova

Turnul roșu a fost coonstruit de sultanul Alaaddin Keykubat în anul 1226, pentru a proteja șantierul naval din oraș. Unul dintre cele mai cunoscute puncte de reper ale stațiunii are o înălțime de 33 m, fiind construit pe 5 nivele. Dacă urci la ultimul etaj ai șansa să asiști la o expoziție, unde poți admira covoare, arme din diferite epoci și multe alte lucruri.

Catelul din Alanya

castel-alanya-turcia_57918160

Sursa foto: © Roman Rozhkov

Alanya Kalesi are o istorie îndelungată, construcția acestuia începând încă înainte de Hristos. Castelul este înconjurat de o fortăreață de 6 m înălțime, cu turnuri de strajă pentru soldați. Poți alege să faci plimbare până sus pe deal sau să iei un taxi.

Peștera îndrăgostiților

pestera indragostitilor

Sursa foto: fineartamerica

Se spune că îndrăgostiții care intră în peșteră și sar în apă vor române împreună pentru totdeauna. Dacă ești cu perechea ta este momentul perfect să faceți o nebunie împreună. Pentru a ajunge la peștera îndrăgostiților trebuie să te aventurezi pe una dintre călătoriile pe mare cu vaporul, sigur veți face o oprire.

Timp liber

Pe lângă relaxare, îți recomandăm să te și distrezi și să profiți de toate ofertele în aceste sens. Poți alege să practici un sport acvatic precum scuba-diving sau snorkeling sau să te aventurezi în munți și să încerci trekkingul sau cățărările.

Shopping

Înainte de a te aventura la cumpărături, interesează-te de schimbul valutar și de locurile unde poți găsi lucrurile de care ai nevoie. Poți începe cu bazarul situat între gara Dolmus și port, unde vei găsi obiecte de îmbrăcăminte, bijuterii, articole handmade și suveniruri. Dacă ai un pic de răbdare și abilități de negociere vei reuși să obți un preț mult mai bun, cu până la 50% reducere. Nu ocoli nici centrele comerciale de tip mall, unde vei găsi magazine, săli de cinema și locuri de relaxare. Ziua de vineri este cunoscută pentru piața deschisă care se organizează săptămânal. Vei găsi aici produse proaspete, aduce de la fermieri locali.

Gastronomie

Antalya este cunoscută pentru preparatele culinare pe bază de fructe și legume. Poți încerca specialitățile unice precum laba și supa-de-nuntă, dar și diverse mâncăruri turcești.

Viața de noapte

După lăsarea serii poți să faci o plimbafre prin stațiune, să ieși la un restaurant sau să petreci până în zori într-un club de noapte. Cele mai multe localuri le vei găsi în centrul stațiunii și în jurul portului, unde muzica este pentru toate gusturile.

Informații utile

Pentru a intra în Turcia, inclusiv în stațiunea Analya, ai nevoie de pașaport valabil

Deși limba oficială este tusca, mai peste tot se vorbește engleza și germana

Moneda oficială este lira turcească, iar cărțile de credit acceptate sunt American Express, Visa și Master Card

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *