logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bucătăria coreeană

Bucătăria coreeană este una plină de arome şi savoare, dar iute în acelaşi timp. Cu influenţe chinezeşti şi japoneze, merge pe principiul combinării în mod armonios a celor cinci gusturi: dulce, acru, iute, sărat şi amar. Pentru coreeni cea mai importantă masă a zilei este cina, atunci când se servesc până la 12 preparate. Toate felurile de mâncare sunt puse în acelaşi timp pe masă, o caracteristică generală pentru mesele coreene.

Mesele principale se bazează pe consumul de orez, alge, carne, tofu, legume, tăiţei şi peşte. Acestea sunt aşezonate cu usturoi, ghimbir, sos de soia sau ulei de susan. Preparatele sunt servite în jurul unei mese joase, unde cele calde sunt aşezate pe partea dreaptă, iar cele reci pe partea stângă. În mod tradiţional, bătrânii sunt cei care mănâncă primii, ultimii fiind copii.

Cele mai folosite ingrediente

 • Chilli

Nici un preparat coreean nu ar fi la fel dacă nu ar conține chilli. Majoritatea mâncărurilor sunt picante, fiind iuțite cu chilli în formă brută, gochujang (pastă de chilli) sau gochugaru (fulgi de ardei iute).

 • Sos de soia

Sosul de soia este folosit de peste 2.500 de ani în bucătăria coreeană. Se găsesc două tipuri de sos de soia: normală, folosită la așezonat, marinat sau gătit, și cel folosit pentru supe.

 • Orezul

Orezul este consumat aproape în fiecare zi, fie simplu, fie amestecat cu diferite semințe. Acesta se poate fierbe, prăji sau prepara la abur cu diferite legume.

 • Pastă din boabe de soia fermentate (doenjang)

Doenjang este una dintre cele mai folosite paste în bucătăria coreeană. Se poate consuma crud, alături de legume sau amestecat cu usturoi. Este folosit pentru supe și sosuri.

 • Tofu

Tofu este o brânză vegetală obținută prin coagularea laptelui de soia. Gustul neutru, caloriile puține și ușurința cu care absoarbe gusturile și aromele alimentelor îl fac potrivit pentru salate, supe, paste, soteuri și pateuri.

Cele mai importante preparate

 • Kimchi

kimchi

foto

Kimchi este cea mai cunoscută mâncare coreeană. Este preparat din varză, ridichi, usturoi, ceapă verde și pește. Desigur, sunt numeroase variante al acestui preparat, însă toate sunt delicioase.

 • Bibimbap

bibimbap

foto

Un bol de Bibimbap conține toate cele cinci grupe principale de alimente: glucide (orez), proteine (carne de vită, ou), vitamine și minerale (legumele) și grăsimi (ulei de susan). Acest preparat este armonia perfectă între gusturi și culori.

 • Bulgogi

Bulgoci este un preparat faimos din carne de vită marinată și tăiată felii. Se servește alături de orez sau frunze de salată.

 • Supă de pui cu gingsen (Samgyetang)

samgyetang

foto

Pentru a prepara această mâncare, se umple un pui mic cu orez, gingsen, ierburi medicinale și diferite ingrediente coreene și se fierbe până la perfecție. De cele mai multe ori, un pui este servit unei singure persoane.

 • Clătite coreene cu sirop din zahăr (Hotteok)

Hotteok

foto

Aceste clătite se găsesc frecvent pe străzile din Coreea, deoarece sunt un adevărat deliciu. Crocante pe exterior şi delicioase pe interior, trebuie încercate de fiecare turist, dar se pot prepara şi acasă, reţeta fiind foarte simplă.

Băuturi tradiţionale coreene

 • Ceaiuri

Pe teritoriul Coreei se bea foarte mult ceai, în special ceai verde. Dar pe lângă acesta se consumă şi ceai din plante medicinale, ceai de lămâie, prune, ghimbir, jujuba sau diferite fructe.

 • Bokbunja ju

Bokbunja ju este un vin dulce, de culoare roşie şi gust de fructe de pădure. Este mai mult un vin de desert, decât un vin roşu.

 • Soju

Soju este una dintre cele mai cunoscute şi consumate feluri de băutură alcoolică. Se poate consuma ca atare sau în diferite cocktailuri.

Pentru cei care caută astfel de ingrediente, pe site-ul KoreanFood.ro găsiţi produse şi ingrediente Koreene.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *