logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce mânca Hitler la micul dejun

Hitler mânca marmeladă la micul dejun. Este greu să ne imaginăm că o personalitate atât de impunătoare ca Adolf Hitler, dictatorul nazist, mânca în fiecare dimineață la micul dejun marmeladă pe pâine. Acesta reprezintă doar unul din secretele vieții private a conducătorului german dezvăluite de Arhivele Naționale Britanice.

Recent, au fost făcute publice două arhive clasificate anterior. Au fost adăugate mai multe detalii personale care caracterizează portretul lui Hitler, dar și preocuparea pe care o aveau Aliații privind refugiul nazist din Al Doilea Război Mondial.

Detaliile despre preferințele culinare ale lui Hitler provin de la un dezertor austriac și prizonier de război în vârstă de doar 19 ani, identificat mai apoi că fiind S. S. Schuetze Obernigg. Acesta susține că a fost alături de Hitler în timpul retragerii sale în Alpii Bavarezi între anii 1943 și 1944. Obernigg spune că Hitler se trezea în jur de ora 10 dimineața își bea cafeaua și mânca marmeladă pe pâine. Vizitatorii, inclusiv medicul său, erau primiți la el după amiaza. Mai apoi, el lucra până târziu, iar uneori nu se culca până la 4 dimineață.

Obernigg a vorbit de asemenea și despre personalitatea întunecată a lui Hitler. Tânărul austriac spune că „El se comportă bine cu cei din apropierea sa, dar în timpul conferințelor ajungea să trântească mesele și să ridice tonul foarte mult”. Obernigg a susținut, de asemenea, că Hitler „nu suporta să se simtă privit”. În afara acestor informații personale despre Hitler, Arhivele Naționale Britanice au făcut publice și alte fișiere despre naziști.

Rapoartele de informații, care datează din 1944 și 1945, arată că forțele Aliaților se temeau de ascunzătoarea nazistă „Nazi Național Redoubt”. Fișierul de 83 de pagini, intitulat „Furhrergebiet”, descrie ceea ce Aliații credeau despre cetatea naziștilor. Se vorbește despre un posibil refugiu secret din Alpii Austriei. Se credea că mai multe arme și alimente erau stocate în peșteri subterane, astfel încât să poată susține, timp de doi ani, 60.000 de „fanatici naziști” și „minți politice supra-optimiste”, în caz că ar fi fost învinși. Din fericire, existența acestui munte este doar o legendă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *