logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce tip de blender să folosești pentru prepararea smoothie-urilor

blender pentru smoothie

Blender-ul este indispensabil atunci când vrem să pregătim un smoothie delicios și sănătos, dar știi care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi unul? Există foarte multe tipuri de blendere, de la cele clasice, la cele verticale sau portabile. Hai să le luăm pe rând și să vedem care sunt caracteristicile fiecăruia.

Blenderele tradiționale

blender

Sursa foto: Syda Productions

Acest tip de blendere reprezintă unul dintre cele mai populare și accesibile modele ca și preț. Având în vedere că puterea motorului este mai mică, 300 – 400 W acestea sunt indicate pentru a mixa fructe și legume mai moi.

Dacă intenționezi să îl folosești zi de zi, să macini gheață sau fructe și semințe cu textură mai dură, atunci alege un blender cu putere mai mare. Ideal ar fi peste 700 W. Acesta va mărunți rapid sâmburi de migdale sau nuci, precum și fructele și legumele tari (morcovi, sfeclă, ananas, cocos).

Alte elemente de care trebuie să ții cont sunt capacitatea recipientului (1.5 l este suficient pentru o familie medie), numărul de viteze și cuțite și materialul din care este fabricat recipientul (recomandat ar fi sticlă sau policarbonat).

Blenderele verticale

blender vertical

Sursa foto: Borusikk

Blenderele verticale sau de mână au dimensiuni mai reduse decât cele tradiționale, cap detașabil pentru a putea fi curățat foarte ușor și lame fixate într-un con metalic pentru a evita rănirea accidentală. Acestea sunt foarte ușor de folosit, ocupă mai puțin spațiu și îți oferă mai multă libertate în bucătărie. Poți să prepari smoothie-ul în recipientul tău preferat.

Blenderele portabile

blender portabil

Sursa foto: Lidermarket.allshops.ro

Acestea au devenit adevărate vedete în ultima vreme, fiind foarte apreciate de persoanele care nu au foarte mult timp dimineața să pregătească un smoothie. Avantajul acestora este că au un pahar detașabil, care îți permite să iei smoothie-ul cu tine de îndată ce l-ai preparat, fără a mai fi nevoie de alte recipiente.

Paharul este realizat din plastic durabil care nu reține mirosurile, iar cuțitul cu lame puternice zdrobește aproape orice tip de fructe și legume, inclusiv gheața. Designul ergonomic îl face perfect pentru a fi luat cu tine atunci când mergi în drum spre servici, în călătorie și poate fi folosit și pentru suportul de pahare de la mașină. Blenderul portabil reprezintă soluția ideală de a prepara un smoothie delicios sau un shake proteic în câteva secunde.

Având în vedere că există o gamă largă de astfel de produse, ia în calcul modul în care dorești să le folosești. Astfel, pentru un folosirea ocazională poți alege un blender tradițional, cu putere mai mică, pentru mai multă libertate și rapiditate, optează pentru blenderul vertical, iar dacă ești o persoană care își ia micul dejun în drum spre job, atunci blenderul portabil este perfect pentru tine.

Tu pe care îl folosești?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *