logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai importante paste în bucătăria asiatică

Pasta de ardei iute (gochujang)

Pasta de ardei iute este compusă din ardei iute, orez glutinos şi boabe de soia fermentate. Este una dintre cele mai importante paste care se folosesc în preparatele coreene, în special la supe, tocăniţe, pentru marinarea cărnii sau bibimbap. Gochujangul are mai multe gusturi, de la normal la foarte iute.

Pasta de soia (Doenjang)

Soia este des întâlnită sub diferite forme în bucătăria asiatică. Pasta de soia este un ingredient esenţial în preparatele coreene autentice. Este foarte sănătoasă, deoarece nu conţine nici un fel de aditiv, ci vitamine esenţiale precum vitamina C şi vitamina B12.

Doenjangul se foloseşte în supe şi sosuri, iar dacă se adaugă usturoi, ulei brun de susan şi, uneori, gochujand se formează ssamjang. Se poate mânca şi crud sau alături de legume.

Pasta miso

Pasta miso este un ingredient tradiţional japonez produs prin fermentarea boabelor de soia cu sare, având un gust dulceag şi o textură cremoasă. Culoarea acesteia diferă de la albă la brună-închisă, iar aromele variază de la cele sărate şi picante, până la cele dulci şi delicate. Se foloseşte la prepararea sosurilor, la murarea legumelor, la prepararea sosurilor dip-in şi a glazurilor pentru deserturi. Printre beneficiile pastei miso se numără: stimularea secreţiilor fluidelor digestive din stomac, refacerea beneficiilor probiotice ale intestinului, asimilarea de alte alimente în intestine şi întărirea calităţii sângelui şi a lichidului limfatic.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *