logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai utilizate sosuri în bucătăria asiatică

Pentru a prepara mâncăruri autentice asiatice este nevoie de folosirea ingredientelor autentice. Iar sosurile nu fac excepție de la regulă. Fiecare sos este folosit alături de alte ingrediente și oferă un gust deosebit mâncărurilor preparate.

Sos de soia

Sosul de soia se obține dintr-o pastă fermentată de boabe de soia fierte, cereale prăjite și saramură. Acesta este un ingredient des folosit în bucătăriile Asiei de Est și Sud-Est, fiind originar din China. Se găsesc numeroase variante ale sosului de soia, dar metoda de obținere este aceeași, diferă doar duata de fermentare și proporția de apă, sare și soia fermentată. Sosul de soia se folosește la marinat, așezonat și gătit, dar poate înlocui și sarea din mâncare.

Sos Mirin

sos mirin

Mirin-ul este un vis dulce, preparat din orez, asemănător cu sake-ul, fiind folosit în bucătăriile japoneze și coreene. Prin folosirea mirin-ului se gă un gust special peștelui fiert, dar se utilizează și pentru a îndepărat mirosul de pește. Având un gust puternic, se folosește în cantitate redusă.

Sos de stridii

Sosul de stridii este preparat din stridii, saramură și arome. Are o culoare brună și o consistență vâscoasă , fiind utilizat des în bucătăriile Asiei de Sud-est, în special în cea chinezeacă și filipineză. Se utilizează în preparate stir-fry, alături de carne, legume și fructe de mare.

Sos de chilli

Sosul de chilli este folosit pentru a oferi iuțeală mâncărurilor. Este des folosit în bucătăria asiatică, în special la preparatele wok și cele pe bază de fructe de mare. Însă, sosul de chilli se poate folosi în orice preparat, în orice cantitate.

Sos de pește

Sosul de pește este un ingredient de bază în preparatele thailandeze, înlocuind cu succes sarea sau sosul de soia. Este un ingredient foarte sănătos, datorită proteinelor și vitaminelor pe care le conține.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *