Cum alegi cadouri de care copiii nu se vor plictisi niciodată?

Indiferent că există o ocazie specială sau că intenționezi să faci o bucurie unui copil, alegerea cadoului potrivit poate fi o activitate complexă și destul de greu de realizat cu succes. Deși intenția ta, de adult, este să te grăbești către prima librărie sau primul magazin cu haine, e important să îți amintești că în perioada copilăriei cele mai apreciate daruri sunt jucăriile, indiferent de vârstă.

În același timp, e ideal să te asiguri că jucăriile au cel puțin o funcție educativă, astfel că investiția va avea o finalitate utilă și pentru tine și pentru copil. Nu este exclus ca acesta să fie foarte fericit și la vederea unui animăluț haios din pluș, de care va ajunge să se plictisească foarte repede. Cea mai eficientă modalitate de a alege cadoul perfect este ca ea să graviteze în jurul funcționalității sale și a unui scop educativ. Pe lângă această bază de la care poți porni în căutarea darului perfect, există o serie de elemente care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere. Iată care sunt ele:

LEGO copii 1

  1. Ține cont de categoria de vârstă. Un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi un cadou pentru un copil este vârsta acestuia. Stabilirea categoriei este un pas premergător esențial. Ceea ce îl va bucura pe un micuț de 3 ani, ca de exemplu un excavator pentru băieți ori o cafenea a personajului Minnie Mouse pentru fete, nu va fi la fel de atractiv pentru cineva care a împlinit vârsta de 12 ani. Un copil mai mare poate fi surprins cu ajutorul unui joc mai complex, precum biroul unui detectiv care ascunde multe mistere.

LEGO copii 2

2. Oferă cadouri în funcție de ocazie și eveniment: de exemplu, în perioada sărbătorilor de iarnă cele mai populare tipuri de daruri sunt cele cu tematica sporturilor de iarnă sau care ilustrează activități legate de sezonul rece. Cele mai potrivite exemple de cadouri care fac parte din această categorie sunt un patinoar sau un schilift. Venirea lui Moș Nicolae/Moș Crăciun este ocazia perfectă să te bucuri de un calendar advent împreună cu copilul tău.

LEGO copii 3

3. Află care este tematica preferată de copilul care va primi în dar jucăriile alese de tine și alege în consecință. Fiecare micuț dezvoltă preferințe personale bazate pe conținutul media la care este expus. Personajele cu care se identifică sau în pielea cărora ar vrea să fie, îl fac să își dorească să aibă figurine cu care să se poată juca ori de câte ori dorește. Nu este deloc dificil de aflat care sunt preferințele unui copil energic, pregătit permanent să își expună opiniile. Dacă printre temele sale favorite se numără Star Wars, luptătorii Ninja, super eroi precum Batman, jocul video Minecraft sau personajele create de Disney, alegerea ta va fi una foarte simplă. Poți opta pentru o navă stelară a maestrului Jedi Yoda sau pentru palatul de gheață al prințesei Elsa.

LEGO copii 4

4. Dacă inspirația te-a abandonat complet înainte de alegerea unui cadou pentru un copil, poți folosi o strategie care nu va eșua: profită de opiniile pe care nu se sfiesc să le împărtășească alții și optează pentru o jucărie populară cumpărată de multe persoane. Dacă un produs de acest tip este foarte vândut, cu siguranță că are ceva ce îi atrage pe majoritatea și fără îndoială că va fi apreciată și de către destinatarul tău. Un astfel de joc poate fi un sistem feroviar sau o căsuță cu personaje.

Atunci când trebuie să alegi cadoul perfect pentru un copil sau chiar pentru mai mulți, folosește-te de puterea și viteza cu care e menit să te ajute internetului și, implicit, o platformă online. Astfel, jucăriile sunt ordonate în funcție de categorii precum: vârstă, tematică, preț și componente, iar tu vei selecta mult mai ușor. De asemenea te poți folosi de filtrele existente pe site-uri care vor face treaba în locul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.