logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ne alegem ceasul inteligent potrivit

Ceasurile inteligente au căpătat o popularitate tot mai mare în ultima perioadă. Dacă până acum oamenii își doreau telefoane și tablete cât mai performante, acum aceștia își îndreaptă atenția spre un alt dispozitiv mai nou și din ce în ce mai accesibil – smartwatch-ul sau ceasul inteligent, în varianta românească.

Ceasul inteligent este un ceas electronic de mână care, pe lângă funcția sa de bază de afișare a orei și uneori și a datei, mai are câteva funcții în plus. Un smartwatch se poate conecta la un smartphone (telefon inteligent) de la care poate afișa diverse mesaje și notificări. De asemenea, pe un ceas inteligent se pot instala diverse aplicații, se pot scrie și trimite mesaje, se pot face calcule, iar unele dintre ele au chiar și funcție de apelare. În plus, unele ceasuri inteligente au și cameră incorporată.

samsung gear s

Un astfel de ceas inteligent este Samsung Gear S. Ceasul are un design plăcut, fiind dreptunghiular cu colțuri rotunjite, iar forma sa semi-curbată se potrivește pe aproape orice dimensiuni de mâini. De asemenea, acesta permite schimbarea fețelor, a benzilor de pe marginea ecranului şi a brățărilor astfel încât îl puteți personaliza în funcție de stilul vestimentar pe care îl adoptați sau de evenimentul la care participați. Designul ceasului este completat de un ecran mare şi o interfață uşor de utilizat, care permit accesul rapid şi comod la diverse notificări. Printre aplicațiile şi programele instalate pe acesta se află funcția „navigare pietonală pas cu pas” ce va afișa o hartă cu ajutorul căreia veți ajunge la orice destinație doriți, funcția „S Voce” pentru un control prin voce a unor funcții ale telefonului la care este conectat sau funcția „S Health”, care vă ajută să vă monitorizați sănătatea şi tipurile de activități sportive pe care le practicați.

În ceea ce privește dotările tehnice, Samsung Gear S are un ecran de 2 inch şi o rezoluție de 360 x 480 pixeli şi vine cu o memorie internă de 4 GB, o memorie RAM de 512 MB şi un acumulator de 300 mAh. La acestea se adaugă mai multe tipuri de senzori printre care amintim: accelerometru, giroscop, compas, HRM (Heart rate monitor) şi senzor de lumina UV. Acesta se poate conecta prin Wi-fi şi Bluetooth la alte dispozitive, iar transferul de date se face prin intermediul serviciul 3G.

sony

Sony Smartwatch 3 SWR50 este un ceas inteligent ideal pentru cei care au nevoie de un ceas impermeabil, datorită materialului rezistent la apă din care este realizat. Pe lângă acest beneficiu, ceasul are şi un design plăcut şi confortabil, având o formă puțin dreptunghiulară, cu colțuri rotunjite, la fel ca şi Samsung Gear S, însă se dimensiuni puțin mai mici, având un ecran de doar 1,6 inchi. În plus, cu o memorie internă de 4 GB şi o memorie RAM de 512 MB, ceasul inteligent al celor de la Sony vă oferă posibilitatea de a stoca muzică sau de a descărca diverse aplicații prin care îl puteți personaliza cum doriți. De asemenea, prin aplicația „Lifelog” vă puteți crea un jurnal al activităților voastre zilnice, pe care îl puteți sincroniza cu orice alt sistem inteligent pentru a avea un control cât mai bun asupra lor, iar cu ajutorul navigație GPS vă puteți orienta rapid şi uşor în orice locație necunoscută.

În plus, Sony Smartwatch 3 SWR50 vine şi cu un microfon incorporat cu ajutorul căruia puteți avea un control prin voce a dispozitivului, dar şi cu un senzor incorporat care vă recunoaște gesturile și un alt senzor pentru setarea luminii ambientale, accelerometru, giroscop și compas. Butonul de On / Off este o altă funcţie utilă atunci când doriţi să salvaţi din bateria de 420 miliamperi. Conectivitatea la acest ceas inteligent se poate face prin bluetooth v4.0, NFC și micro-USB. În ceea ce privește compatibilitatea, acesta poate fi conectat doar la dispozitivele mobile cu Android 4.3.

garmin

Pentru sportivi sau persoanele active este ideal smartwatch-ul Garmin Vivoactive produs de compania Garmin. Acesta oferă nenumărate aplicații şi funcții pentru monitorizarea cât mai precisă atât a activităților sportive, cât şi a stării voastre de sănătate, fiind şi acesta rezistent la apă, la fel ca şi Sony Smartwatch 3 SWR50. Ceasul inteligent „sportiv” vă va ține evidența pașilor, distanței parcurse, caloriilor arse, duratei somnului, plus evidența tipurilor de activități sportive pe care le practicați, iar pentru a avea aceste date cât mai la îndemână acesta oferă și posibilitatea de sincronizare cu mai multe dispozitive. Pe lângă funcțiile sportive şi Vivoactive se poate conecta la un smartphone, iar printre opțiunile lui se află şi cea de „Alerta prin vibrare”, pe care o puteți activa în cazul în care sunteți într-un loc în care nu puteți activa alertele sonore sau „Finde my phone” prin care vă veți putea găsi rapid telefonul rătăcit prin casă sau prin geantă.

În ceea ce privește detaliile tehnice, Vivoactive are un ecran touchscreen color cu o rezoluție de doar 205 x 148, iar conectivitatea la alte dispozitive se face prin bluetooth v4.0. În schimb are o baterie bună, cu o autonomie de până la 3 săptămâni sau de până la 10 ore în modul GPS. În plus, dintre cele trei telefoane inteligente prezentate, acesta este singurul compatibil atât cu iOS (OS 7 sau mai nou), cât şi cu Android (Android 4.3 sau mai nou ).

Cele trei ceasuri inteligente prezentate mai sus pot fi achiziționate la prețuri cuprinse între 800 și 1.300 de lei

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *