logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te răcorești pe timp de caniculă

Suntem adânc în mijlocul verii și se pare că încă vom avea parte de câteva perioade de secetă și temperaturi extrem de înalte. Pentru că nu întotdeauna avem acces la aer condiționat și nu întotdeauna putem sta în interior, trebuie să luăm câteva măsuri care să ne ajute să trecem peste căldura extremă de afară cât mai bine. Iată câteva sfaturi!

Aer și gheață

Când trebuie să stai într-o încăpere care nu are aer condiționat și îți este foarte cald, ventilatorul va roti doar aerul încălzit din cameră și nu vei simți o îmbunătățire foarte vizibilă. În schimb, dacă iei câteva cuburi de gheață (câteva însemnând cam una sau două pungi de gheață pentru congelator, sau 1-2 tăvițe de gheață) și le pui într-o tavă sau un bol în fața ventilatorului te vei bucura de o briză rece și plăcută. Asta pentru că aerul ventilat ridică vaporii de apă care încep să se topească de pe gheață și transformă totul într-o briză plăcută și răcoroasă.

Răcorește-ți pulsul

Indiferent că ești afară sau în interior, dacă nu ai acces la trucul cu ventilatorul de mai sus, o metodă simplă să te răcorești rapid e să pui ceva rece (cum ar fi o sticlă de apă de la frigider, un cub de gheață sau chiar comprese cu apă rece) în locurile unde pulsul tău se simte cel mai ușor – pe gât, interiorul coatelor, încheieturile mâinii, în spatele genunchilor și la glezne.

Apă îngheţată

Este extrem de important să te hidratezi corect în timpul unei zile caniculare. Ca să te și răcorești pe drum și să te asiguri că apa ta nu e prea caldă, pune sticla cu apă în congelator înainte să pleci din casă. Las-o să înghețe suficient de bine încât să aibă cristale de gheață în ea pe parcursul zilei. Astfel, odată ce intră în contact cu căldura de afară, gheața din sticlă va începe să se topească, iar tu vei putea bea apă rece pe parcursul zilei.

Mănâncă rece și puțin

E foarte important ca vara să mănânci hrană mai rece și mai puțină decât în celelalte anotimpuri. Mai bine mănânci de mai multe ori pe zi, însă o cantitate mai mică. De ce? Pentru că metabolizarea alimentelor provoacă încălzirea corpului și asta te va face să te simți și mai inconfortabil. Optează pentru salate, mâncare rece sau, dacă chiar trebuie să gătești, gătește în aer liber, la grătar.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *