logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să alergi dimineața

Încerci să slăbești sau să te menții în formă și îți dai seama că antrenamentele zilnice îți mănâncă din timpul dedicat altor activități. Atunci când pleci de la birou, te grăbești să ajungi acasă și apoi să mergi să-ți faci mișcarea. Ajungi să te pui în pat târziu și extrem de obosit. Sună cunoscut? Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare să alergi dimineața.

Ajungi la birou complet treaz

Gata cu ațipitul pe autobuz în drum spre birou sau cu căscatul în primele ore de muncă. Atunci când alergi dimineața, înainte să îți începi efectiv ziua, îți formezi un ritual din a deveni activ repede. Făcând mișcare scapi de starea de somnolență și îți poți duce la bun sfârșit activitatea de la birou.

Simți că ziua are ore în plus

Datorită faptului că îți începi ziua înaintea celorlalți poți simți că partea liberă din ziua ta e mai lungă. De fapt, tot ce s-a întâmplat a fost să îți eliberezi după masa, programându-ți antrenamentul fizic dimineața. Așa ai timp să faci activitățile care îți fac plăcere și să petreci timp cu cei dragi.

Nu mai ai motive să sari peste micul dejun

Când alergi dimineața, te vei întoarce pregătit să înfuleci ceva bun și sățios. Dacă te trezești suficient de devreme să alergi, îți faci timp și pentru a mânca, pentru a-i oferi corpului tău energia de care are nevoie pentru restul zilei. Astfel, nu doar că vei vrea să mănânci micul dejun, ci o vei face cu drag.

Ai timp să te bucuri de natură

Prea puțini oameni aleargă dimineața. Dacă alegi să faci asta, te vei bucura de liniștea oferită de natură și probabil, de un răsărit spectaculos de soare. Când te poți bucura de lucrurile mărunte care fac lumea minunată, te încarci cu energie pozitivă.

În mare, alergatul dimineața te poate ajuta să te eliberezi de stres și să meditezi în timp ce admiri minunățiile naturii. Te ajută să devii consistent în programul de antrenament, să nu pierzi timp important înlocuindu-ți obligațiile sociale cu un antrenament și te ajută să devii activ dimineața. Singurul dezavantaj (care poate deveni benefic pentru tine) e că trebuie să mergi la somn mai devreme.

Citește și De ce nu pot mânca dimineața

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *